Kremet Pasta med Salmalaks og Oregano

8. november 2011

Fisk og Skalldyr, Pasta

Dette er en sunn og kjempegod rett og det tar deg bare 10 minutter før du har maten pÃ¥ bordet. Derfor egner den seg godt som hverdagsmiddag nÃ¥r tiden gjerne er knapp for mange av oss. Det er fÃ¥ ingredienser som skal til sÃ¥ hvis du i tillegg mÃ¥ gjøre innkjøp før du kommer hjem, er dette et smart valg. Hos oss kommer denne garantert til Ã¥ bli servert flere ganger, bÃ¥de fordi laks er min favorittfisk og fordi Mali har fÃ¥tt dilla pÃ¥ sort oliven. I tillegg er dette en super mÃ¥te Ã¥ fÃ¥ i barn fisk pÃ¥, siden man kan «gjemme» laksen i all pastaen. SÃ¥ hvis du er en av de som har det travelt i hverdagen er dette en rett du definitivt bør prøve.

Hvis du village pasta selv kan du ta en titt her.

Til to store og en liten trenger du:

  • 350 g salmalaks
  • 250 g fersk pasta (tagliatelle)
  • 1 lite glass sort oliven uten sten
  • frisk oregano
  • 2 ss olivenolje
  • parmesan

Oste saus:

  • 3 dl melk
  • 1 ss olje
  • 1 ss hvetemel
  • 1 neve hvitost
  • 1 ss parmesan
  • salt og pepper

Kok opp rikelig med lettsaltet vann og legg i pastaen og la det koke i 3-4 minutter, eller etter anvisning på pakken. Mens du venter på at vannet skal koke opp begynner du på ostesausen. Ha i 1 dl melk, olje og mel, og visp godt sammen. Tilsett resten av melken og gi det er oppkok. Tilsett hvitost og parmesan, og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Stek laksen på middels varm panne et par minutter på hver side og legg på et fat. Bruk en gaffel og plukk fisken fra hverandre i skiver der den deler seg naturlig. Når pastaen er ferdig kokt, siler du av vannet i et dørslag og rører inn litt olivenolje. Hell pastaen i en bolle og hell ostesausen over og bland godt. Bland inn sort oliven, oregano og laks, og server med parmesan over.

Vel Bekomme!

Hvis du liker denne retten, liker du sikkert disse også:

Tagliatelle med kylling og middelhavssmakSpaghettini med Salma og AvocadosausSalmalaks med lønnesirup, spinatpasta og blomkålpuré

 
, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hjemmelagde krutonger – tilbehør til salat og pasta | MariannMat - 24. november 2011

    […] Server krutonger til pasta eller salater. Prøv foreksempel basilikumkrutonger til Kremet pasta med salmalaks. […]

  2. Hvitløksbrød | MariannMat - 23. januar 2012

    […] Server deilige hvitløksbrød til for eksempel kremet pasta med salmalaks og oregano […]

Legg igjen en kommentar