Litt om meg

Jeg er en matentusiast som bor i Oslo sammen med min mann og datter på tre år. Hverdagen vår består av det samme som en helt vanlig familie gjør, barnehage, jobb og selvfølgelig familiekos. I helgene er vi ofte på tur enten til hytta på Hvasser eller på besøk hos familie. Vi er flinke til å kombinere familietid og aktiviteter som for eksempel sykkelturer med piknik, eller turer med bæremeis og pulk, men vi er også alle tre veldig glad i sofakos så det blir en del av det også.

Jeg er en livsnyter og er veldig glad i god mat og drikke sammen med godt selskap. Noe av det morsomste jeg vet er å være vertinne for et vennelag eller familie, hvor jeg kan bruke god tid på menyen og tilhørende drikke. Mat- og vinmagasiner venter ikke lenge på meg i butikkhyllen, og inspirasjonen jeg får skrives ned og testes ut snarest mulig. Lars-Erik er veldig fornøyd med min matentusiasme og sier han føler seg som en restaurantgjest hver dag. Jeg synes selvfølgelig det er kjempehyggelig å få slik tilbakemelding, samtidig vet jeg han sier fra hvis noe ikke er så vellykket, og det setter jeg også stor pris på. Han er også svært interessert i vin og synes det er gøy å finne riktig vin til maten vi lager. Vi er begge opptatt av å nyte god mat og drikke, og måltidene er en samlingsstund hvor familien er i fokus.

Min bakgrunn er fra Romsdalen, nærmere bestemt en jordbærgård som heter Holmem. Der vokste jeg opp sammen med mine tre søsken, et par hunder og et par katter. Noe av det jeg savner aller mest er rask tilgang på frukt, bær, grønnsaker og fisk. Noe det er rikelig av der. I tillegg er vi grunneiere der og har tilgang på jaktterreng. Heldigvis har jeg tilgang på dette enda siden min far bor der.

Jeg flyttet til Trondheim og begynte økonomistudiene, og tilbragte tilværelsen som student både i trønderstaden, New Zealand og Oslo. Det var i Trondheim jeg møtte min fantastiske Lars-Erik. Nå er jeg ferdig utdannet siviløkonom og jobber som kunsulent i Evry. Før jeg startet masterstudiene fikk vi verdens nydeligste datter. Hun er sentrum i mitt univers og jeg prøver å nyte alle stunder vi har sammen.

Min største matpresjasjon er at jeg ble Årets Hjemmekokk 2012. Jeg fikk mye skryt av dommerne som blant annet var kokken fra Matprat, sammen med andre flinke kokker. Dette var utrolig stort for meg og bidro til enda mer matinspirasjon hjemme hos oss.

Ved siden av matinteressen, driver jeg med skyting som har vært familieidretten siden min farfar levde, og golf som er en interesse jeg deler med både Lars-Erik og felles venner av oss. Jeg er også glad i friluftsliv både om vinteren på ski, og om sommeren i telt og på fjellturer. Jeg har vært heldig å finne en mann med felles interesser, noe som gjør det lett å integrere dette i et familieliv.

Nå nyter jeg hverdag som helg og ferier med familie og venner, og ønsker å dele matgleden med de som er rundt meg. Jeg håper også å dele matgleden med leserne mine og bidra til inspirasjon og fokus rundt gode råvarer og god matlagning fra bunnen av.

Hilsen Mariann:)

26 kommentarer den “Litt om meg”

  1. Aud Mona Straume Says:

    Kjempeflott, Mariann!!! Du er jammen så flink:-) Stor matklem fra mamma:-)

    Svar

  2. Kjell Kristian Says:

    Knallbra! Nesten så bror får lyst til å lage fancy mat på kjøkkenet også!

    Svar

  3. Kitty Says:

    Hei Søs! Denne matbloggen din begynner virkelig å bli fin!! Supert at du legger ut masse bilder også, både av ingredienser , prosessen underveis, og sluttresultatet, dette gjør at det er lettere å «kopiere» dine gode ideer🙂 Du er kjempeflink!!! Fortsett å gi oss andre inspirasjon🙂
    Storesøs.

    Svar

  4. minstemartine.blogg.no Says:

    hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner :): -)😉

    Svar

  5. minstemartine.blogg.no Says:

    hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner🙂😉🙂😉🙂😉

    Svar

  6. Jeanett Says:

    Herregud, elsket bloggen din! For tiden driver jeg og gjør om hele kostholdet mitt, og sikler alltid etter gode oppskrifter på ting og tang på nett. Ikke alltid like fornuftig, men skal helt klart prøve ut de sunne alternativene dine her.

    Svar

    • mariannmat Says:

      Tusen takk! Veldig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger, og jeg er glad for å høre at maten min faller i smak. Jeg kommer til å legge ut flere sunne oppskrifter fremover så følg med:)
      Hilsen Mariann.

      Svar

  7. Nina Kristin Rydjord Nielsen Says:

    Hei Mariann! Takket være din kjære søster så oppdaget jeg bloggen din akkurat nå. Så utrolig artig å se bilde av deg, husker deg egentlig bare som «lita taus» fra den gangen vi bodde på Holmemstranda. Jeg bor også i Oslo, og savner mye av det vi tok for gitt hjemme. Nå skal jeg kose meg med å lese bloggen din, og jeg kommer så absolutt til å følge med deg videre!

    Svar

    • mariannmat Says:

      Så hyggelig å høre Nina:) Visste ikke at du også bor i Oslo, men sånn er det verden er av og til liten og andre ganger stor! Hyggelig at du vil følge bloggen min, jeg legger ut oppskrifter hver uke.
      Angående eplekakenoppskriften syntes jeg også den så litt kjedelig ut, litt for enkel liksom, men denne dagen hadde jeg litt dårlig tid og da passet denne fint. Jeg har byttet ut melk med jus/ most og creme fraiche tidligere også med hell, og det fungerte bra denne gangen også. Så konklusjonen er at ofte er det enkle det beste:)
      Ha en super dag så kanskje møtes vi i hovedstaden en dag:)

      Svar

  8. Viktoria Says:

    Utrolig fin blogg Mariann! Gleder meg til å få Petter til å prøve ut noen av oppskriftene dine. Veldig godt beskrevet og fine bilder! God klem fra Viktoria i Sydney:)

    Svar

  9. Ane Støen Says:

    Dette var en spennende blogg. Så fine komposisjoner:) Kanskje vi kan ha en liten bakedag når det nærmer seg jul, med både små og store?

    Svar

  10. Arnvid Øverbø Says:

    Hei ,Mariann. Den vesle jenta som leikte seg
    på Hamran for «100» år sida har vorte stor, på alle måtar . Helsing frå din gamle slektning på Holmemstranda.

    Svar

  11. Ed Rosvold Says:

    Hei M. Kofførr ha æ ikke oppdaga sia de før??? Den e knall bra😀 God «mat»Jul til deg og dine🙂
    Hilsen et mat vrak av en Golfer fra Bodø😉

    Svar

  12. Steinar Holten Says:

    Hei Mariann. Dette ser veldig spennende ut. Jeg er en guttunge på 66, pensjonist og veldig glad i god mat, reiser og tog. Denne kombinasjonen passer meg særdeles godt ettersom jeg bor på Nesbyen stasjon, og har fri utsikt til Bergensbanen inkludert i husleia.

    Jeg har sett gjennom noen av dine oppskrifter og hva du har skrevet. Siste del av denne underlige vinteren blir spennende, spesielt når jeg går igang med å prøve mange av dine oppskrifter. Jeg ønsker deg og din familie et riktig GODT NYTT ÅR. Hilsen Steinar Holten

    Svar

  13. Anne M Says:

    Hei Marianne!
    Ble inspirert til å prøve hjemmelaget pasta, da jeg har en nedstøvet pastamaskin i skapet, som jeg fikk av yngste sønn til bursdag for noen år tilbake. Han er akkurat så grei at han ikke har etterlyst resultater, men har ambisjon om å lage dette sammen med ham i påskeferien da han kommer hjem på ferie. Skal lage en prøve først, og gleder meg til det. Kommer til å følge dine tips til punkt og prikke, og er spent på resultatet!

    Svar

  14. Gøril Says:

    Hei Mariann.
    Gratulere med flott mat blogg. Mange gode oppskrifter🙂
    Klem Gøril

    Svar

  15. Snorre Tønset Says:

    Hei Mariann.

    Jeg lot meg inspirere av ditt andebryst. Det er jo det oppskrifter er til for, ikke sant. Til å bli inspirert av. Så jeg brukte gode kyllingbryst isteden (litt billigere….) . Og så putta jeg litt hvitløk mellom skinnet og brystet. Og så «woka» jeg litt gulrot, sukkererter og spinat i olje smaksstt med hvitløk. Og så lagde jeg de fantastiske appelsinsausen din. (og hakka oppi en fersk chilli da den var ferdig…). Og det ble veldig godt! Takk!!

    Svar

  16. Rune Rudolf Runnerstrøm Says:

    Kamskjell – du skriver at du kun skal bruke muskelen – IKKE rognen. HVEM i all verden lærer bort noe sånt????

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: