SesamRundstykker

27. oktober 2012

Gjærbakst

Gode til både frokost og som tilbehør til gryteretter, supper og pasta

Her kommer oppskriften på noen enkle og kjempegode rundstykker. Disse egner seg godt til helgefrokoster, men er også fine som tilbehør til gryteretter, suppe og pasta. Disse ble laget til ære for Lars-Erik for han er så glad i sesamfrø, og tilbakemeldingen var så god at de ble spist opp med en gang, så neste gang dobler jeg porsjonen:) Disse rundstykkene er fine og tilsvarer ett kakestykke på brødskalaen til opplysningskontoret for brød og korn.

Til 12 rundstykker trenger du:

Tidlig på dagen eller kvelden før:

  • 100 g sammalt hvete
  • 50 g sesamfrø
  • 1/2 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 5 dl vann

5 timer eller mer etter første deig:

  • 1/2 dl vann
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete

Bland først sammen den første deigen og la den stå under plast i noen timer. Denne deigen skal være ganske våt.

Bland inn ingrediensene fra den andre listen og bruk så mye mel du må for å få en fing deig. Elt den godt på kjøkkenbenken. Del deigen i 12 emner og form til fine rundstykker. legg de på en bakepapirkledd stekeplate. Klapp de forsiktig med fuktige hender og dryss over sesamfrø. La de heve under plast i ca 30 minutter.

Stekes i ovnen på 180 °C i 10 minutter. Avkjøles på rist.

God Baking!

Advertisements
, ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: