Spaghetti med Kremet Tomatsaus

18. november 2011

Farsemat, Pasta

Dette er en fantastisk god og enkel pastarett med en mild og god tomatsaus. Den er laget i en fei og ingredienslisten er relativt kort. Så er du ute etter en rask og billig middag, med smaksgaranti, er dette noe for deg.

For både Lars-Erik og meg er dette en «klassiker» fra studietiden som fyller oss med nostalgi rundt middagsbordet. Oppskriften kommer fra moren til Petter, som er en gammel klassekamerat og medstudent av Lars-Erik. De bodde sammen noen år i Trondheim og det tok ikke lang tid før også jeg hadde blitt introdusert for denne retten. Så når denne blir servert hos oss begynner vi automatisk å mimre om alle gode minner fra tiden som studenter.

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g tørr spaghetti
  • 1 ss olivenolje
  • 300 g karbonadedeig
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 2 dl lettrømme
  • 1 fedd preddet hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 ts piffikrydder / grillkrydder
  • (parmesan og frisk oregano)

Kok opp pasta etter anvinsning på pakken. Når den er ferdig heller du av vannet i ett dørslag og rører inn olivenolje så pastaen ikke kleber seg sammen.

Stek karbonadedeig til det er gjennomstekt. Tilsett hvitløk og bland godt. Tilsett tomatpuré og rømme, og rør godt til alt er blandet sammen. Smak til med salt, pepper og krydder.

Server spaghetti med kremet tomatsaus – a-la mamman til Petter, og hvis du vil ha litt mer smak kan du ha parmesan og frisk oregano på toppen.

Vel Bekomme!

 

Advertisements
, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: