Tacokrydder – slik lager du det selv!

5. november 2011

Diverse, Meksikansk

Å lage hjemmelaget tacokrydder er enklere enn du tror og det gir deg muligheten til å eksperimentere med de smakene du liker så godt. Kanskje vil du ha det litt mer spicy eller kanskje du vil fremheve koriandersmaken. Krydderne du trenger har du kanskje allerede i skapet fra før, for blandingen er basert på kjente krydder som brukes mye i mange forskjellige kjøkken. Hvis du ikke har krydderne er det en smart, billigere og mye bedre investering enn å kjøpe ferdigmiksene i butikken. Lag en stor ladning hver gang så har du til de neste tacomiddagen også.

Dette er oppskriften på en tacoblanding som ligner på den man få kjøpt i norske butikker, og er et godt utgangspunkt for videre smakseksperimentering av dine favorittkrydderier:)

Til ca 300 g kjøttdeig trenger du:

  • 1 ts salt
  • 4 ts malt cumin
  • 1/2 ts tørket koriander
  • 1 ts chillipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1 fedd presset hvitløk

Bland alt krydderet. Stek kjøttdeig sammen med presset hvitløk og tilsett tacokrydderet sammen med 1/2 dl vann. Du kan godt bruke hvitløkspulver i stede for fersk hvitløk, men jeg synes det blir best med den ferske. Hvis du skal lage en stor porsjon kan det være lurt å bruke 1 ts hvitløkspulver i stede for hvitløksfedd så slipper du å være avhengig av å ha fersk hvitløk i huset.

Se her for oppskrift på vår kjempegode taco!

Lykke til!

Advertisements
, , ,

9 kommentarer den “Tacokrydder – slik lager du det selv!”

  1. TH Says:

    Hei.

    Prøvde oppskriften din.
    Utrolig godt.
    Takk for oppskriften!
    Har du noen gode oppskrifter på
    hjemmelaget taco pizza?

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! | MariannMat - 5. november 2011

    […] 1 porsjon tacokrydder […]

  2. Tacosalat | MariannMat - 7. desember 2011

    […] pose tacokrydder (se her for hvordan du lager det […]

  3. AdventsTaco med Kylling | MariannMat - 12. desember 2011

    […] tacomix […]

  4. Meksikansk HotPizza | MariannMat - 11. januar 2012

    […] 2 ss tacokrydder […]

  5. Taco i Pita | MariannMat - 9. mars 2012

    […] tacokrydder […]

  6. Tacorull med Salsa Verde og Kesam med Chilli og Lime | MariannMat - 27. mars 2012

    […] tacokrydder […]

  7. Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa | MariannMat - 14. juni 2012

    […] tacokrydder […]

  8. Tacopannekaker | MariannMat - 4. september 2012

    […] 1 porsjon tacokrydder […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: