Blekkpasta med Laks, Chilli og Sursøt saus – Perfekt til Halloween!

26. oktober 2012

Fisk og Skalldyr, Pasta

Her kommer en rett som for mange kanskje ikke ser så god ut med sort blekkpasta, men denne smaker faktisk veldig godt, er enkel å lage, og passer ypperlig til en helloweenfeiring. Hvis det er mange barn til stede kan man sløyfe chillien, hvis man er red det skal bli for sterkt:) Utgangspunktet for denne retten var faktisk en uventet kurv på døren med ingrediensene gulrot, vanlig spaghetti, chilli og en flaske HP saus. Pakken var fra HPs leverandør i norge. Her ble jeg, og sikkert andre matbloggere, gitt utfordringen om å lage en kreativ rett basert på HP sausen. Her er da mitt resultat som jeg både deler med dere lesere (selvfølgelig) og på facebooksiden til HP hvor konkurransen om om den beste oppskriften og da vinneren av en KitchenAid kjøkkenmaskin finner sted. Jeg baserte oppskriften på de nevnte ingrediensene i kurven, men byttet ut anlig spaghetti med blekkspaghetti.

Til to porsjoner trenger du:

  • 200 g blekkpasta (spaghetti)
  • 300 g salmalaks
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten rød chilli (pluss gjerne to til pynt på fatet)
  • 1 gulrot
  • 1 stilk vårløk
  • 1/2 salt
  • 1/2 pepper
  • 3 ss HP saus
  • 3 ss olivenolje
  • frisk timian

Kok opp rikelig med vann slik at det er klart til å koke pasta. Ha litt olivenolje i en ildfast form og legg laksen i formen og stikk et steketermometer inn i midten på fileten. Stek i ovnen på 70 °C til kjærnetemperaturen er ca 55 °C. Kok opp pasta etter tilberedning på pakken.

Kjør skrellet gulrot, vårløk og chilli i en kjøkkenmaskin (du kan eventuelt finhakke disse med kniv). Tilsett salt og pepper. Bland sammen HP saus og olivenolje.

Hell av pastavannet når pastaen er al dente og vend inn blandingen av olivenolje og HP saus. Ven deretter inn de hakkede grønnsakene. Fordel pastaen i to serveringsfat og legg ovnsbakt laks over. Dryss litt frisk timian over og pynt gjerne med en chilli.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: