Kremet Fiskesuppe med smak av Østen – servert med papadums

19. august 2011

Fisk og Skalldyr, Supper

Lysten på krydret orientalsk mat fortsetter og denne gangen er det fiskesuppen som har fått en omgang i krydderskapet. Jeg ville lage en mettende fiskesuppe med en litt annerledes vri som passet en sensommerdag, og dette ble resultatet. Hvis du er glad i indisk mat, kommer du helt sikkert til å like denne, og lager du en del orientalsk mat hjemme har du helt sikkert mye av det som står på den forholdsvis lange ingredienslisten i skapet allerede. Ikke la deg skremme av ingredienslisten, for mye av det er krydder og krever lite forberedelse.

Da denne ble servert hadde jeg laget fiskekake og potetmos som back-up i tilfelle Mali ikke ville ha den krydrede suppen med alle de skumle blÃ¥skjellene og scampiene, men hun likte den faktisk kjempegodt og ba om «mele suppe» flere ganger. Hun imponerer stadig med sine tolerante smaksløker, men hun har jo ikke sÃ¥ mye valg heller med en mor som meg:)

Til to store og en liten trenger du:

  • 300 g seifilet / annen hvit fisk
  • 250 g blÃ¥skjell
  • 100 g scampi
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 + 3 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss rød matpesto
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1/2 gul paprika
  • 1 stilk vÃ¥rløk
  • 1 stilk sitrongress
  • 1 liten neve bønnespirer
  • 1 liten neve minimais
  • 1 liten neve vannkastanjer
  • 1 liten neve bambusskudd
  • salt og pepper
  • 3 ss creme freiche
  • 3 stilker frisk koriander til pynt
  • 9 papadums

Start med å dampe blåskjellene. Hell 2 dl vann i en stor kasserolle og tilsett olivenolje og pressede hvitløksfedd. Damp skjellene i 5-10 minutter til de har åpnet seg. Imens du venter kutter du opp grønnsakene i passende biter. Sett en ny kasserolle under et dørslag og hell blåskjellene nedi slik at kraften samler seg opp i kasserollen under. Denne skal brukes i suppen. La blåskjellene renne godt av og sett kasserollen med blåskjellkraften på platen.

Tilsett kokosmelken og 3 dl vann. Rør inn matpesto og tomatpuré. Tilsett grønnsakene og krydderet og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder etter egen smak.

Legg oppi scampi og fisk og la det trekke. Hvis du har frossen fisk og rå scampi kan du la suppen småkoke i ca. 8 minutter, men hvis du har ferdigkokt scampi og fersk fisk tar det litt kortere tid og du kan la det trekke i suppen på svak varme. Helt til slutt legger du oppi blåskellene. Pass på at du kaster de skjellene som ikke har åpnet seg under dampingen.

Tilbered papadumsene som anvist på pakken. Papadums får du kjøpt i de fleste matbutikker som fører Indisk mat.

Ved servering legger du oppi en klatt creme freiche og pynter med en stilk koriander. Som et alternativ til papadums smaker naanbrød kjempegodt til denne suppen.

Vel Bekomme!

, , , , , , ,

2 kommentarer den “Kremet Fiskesuppe med smak av Østen – servert med papadums”

  1. tessa Says:

    Hvor store porsjoner spider dere hjemme egentlig??? 5 liter suppe!!!???? hva er det jeg har misforstått?

    Svar

    • mariannmat Says:

      Heisann Tessa:) Neida, vi nøyer oss med mindre enn det. Jeg hadde skrevet liter i stede for dl i teksten, men i ingredienslisten sto det 2+3 dl vann. Håper du ikke har forsøkt med 2+3 liter hjemme. Takk for bemerkelsen i alle fall, nå er teksten rettet opp:) Hilsen Mariann.

      Svar

Legg igjen en kommentar