Hvitløksbrød

23. januar 2012

Gjærbakst

Her har du oppskruften på noen kjempeenkle og veldig gode hvitløksbrød som passer fint til pastaretter, salater og gryteretter.

Til et middels stort brød trenger du:

  • 250 g hvetemel
  • 1/4 pakke gjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 stort hvitløksfedd
  • 2 ts hakket frist kruspersille
  • 3 ts mykt smør

Rør ut gjæren i lunkent vann (evt bland tørrgjær med melet). Ha mesteparten av melet og salt i en bolle. Tilsett vann med gjær og elt sammen til en myk og smidig deig. Juster med resten av melet. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter.

Ta ut deigen og form den til et avlangt brød. Elt godt her også. Skjær en stripe med en skarp kniv på langs midt på brødet og sett til etterheving i ca. 30 minutter.

Bland sammen smør, presset hvitløk og hakket kruspersille.

Stek brødet i ovnen på 250 °C i 5 minutter. Ta det ut og skjærlitt ned i brødet i midten slik at smøret smelter inn i brødet. Legg hvitløkssmøret i en stripe nedi brødet og stek videre i ca. 10 minutter.

Server deilige hvitløksbrød til for eksempel kremet pasta med salmalaks og oregano

Vel Bekomme!

Advertisements
, , ,

3 kommentarer den “Hvitløksbrød”

  1. AlottesVerden Says:

    Hvitløksbrød er en favoritt her i huset til salater, supper og gryter….de er ofte fra frysedisken…
    Dine så mye bedre ut enn frysediskvarene, så dette MÅ prøves ut…

    Ha en fin uke
    Ann-Charlotte

    Svar

  2. Silje Says:

    Prøvde denne i dag til en suppe etter å ha lest i bloggen din. Så enkelt og fantastisk godt! Myyye bedre enn kjøp 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: