Honningmarinert Andebryst med Rotmos og Skogsopp i rødvinssaus

19. august 2011

Fugl

Med sensommeren og høsten gjør skogssoppene sitt inntog på mange middagsbord, og vårt bord er intet unntak. Skogssopp er meget anvennelig og passer til både rødt kjøtt, hvitt kjøtt og fisk, og den kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne retten er en fin start på høstens smaker og menyer og passer godt en regnværsdag hvor man vil bytte ut hvitvinen med rødvin og tenne stearinlysene på bordet. Vi satte av en kveld med middagskos etter at Mali hadde lagt seg, og koste oss med denne retten sammen etterfulgt av Mangococktai Thai. Det smaker godt med litt mer fyldig mat etter sommerens lette og friske middager, og denne retten anbefales på det sterkeste.

Til to personer trenger du:

  • 1 andebryst (ca. 300g)
  • 1 ss honning
  • 100 g sellerirot
  • 100 g pastinakk
  • 100 g kålrot
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • 1 ss limesaft
  • salt og pepper
  •  2 store never kantareller og aromasopp
  • 2 ss smør
  • 2 kvaster salvie

Rødvinssaus:

  • 1 sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 50 g usaltet smør
  • 2,5 dl kjøttbuljong
  • salt og pepper

Begynn med rødvinssausen da denne skal stå å godgjøre seg en stund. Kutt sjalottløken i små biter og fres i en kasserolle. Tilsett rødvin og reduser dette på svak varme til godt under halvparten av mengden, tid du har en ganske tykk konsistens. Dette kan ta ca. 30 minutter. Mens du venter legger du andebrystet til marinering og begynner på rotmosen. Når du har redusert rødvinen tilsetter du kjøttbuljong og reduserer mengden til havlparten. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Smør honning godt rundt andebrystet og la det ligge i plast å marinere seg i minst 30 minutter.

Skrell og skjær kålrot, sellerirot og pastinakk i små biter og kok i usaltet vann til det er mørt. Hell av vannet og mos i en mikser sammen med litt fløte. Tilpass konsistensen med fløten og smak til med limesaft, salt og pepper.

Stek andebrystet med skinnsiden ned i varm panne i ca. 6 minutter. Snu brystet og stek i 2-3 minutter (rosa) eller 8-9 minutter (gjennomstekt). La brystet hvile litt før du skjærer i kjøttet.

Varm 2 ss smør i en panne og tilsett kantareller og oppskjært aromasopp. Her kan du bruke den soppen du selv ønsker. Legg på logg og smørdamp soppen i 5-6 minutter.

Anrett andebryst og rotmos på et fat. Hell saus rundt og legg på soppblandingen. Pynt med en kvast salvie og nyt med en god rødvin.

Tips! Når du velger vin til and kan det være lurt å se på vin som anbefales til svin, siden and er en relativt fet fugl og skiller seg derfor fra andre fugler som for eksempel kylling, kalkun og rype. Spør på Vinmonopolet hvis du er usikker.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , , , ,

3 kommentarer den “Honningmarinert Andebryst med Rotmos og Skogsopp i rødvinssaus”

  1. florida bail bonds agency Says:

    Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide
    credit and sources back to your site? My blog is
    in the very same area of interest as yours and my users would
    truly benefit from some of the information you provide here.
    Please let me know if this ok with you. Cheers!

    Svar

  2. web design Says:

    Your system will be protected from dangerous malware and simply won’t crash in the way that Windows is known to. By knowing the emotional state of your potential customers, you can drive design to capitalize on those emotions to convert more customers and close more sales. However I will only mention a few of the most popular website types of which the majority of the users tend to buy.

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mine seks favorittmiddager med høy gourmetfaktor! | MariannMat - 27. desember 2011

    […] 2. Honningmarinert Andebryst med Rotmos og Skogsopp i Rødvinssaus […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: