Brytebrød med Havre – 3/4 grovt

11. november 2011

Gjærbakst

Ønsker du et litt mer spennende frokostbrød som er både sunt og godt kan dette være noe for deg. Brødet er delikat å servere og egner seg til frysing. Et godt tips er å halvsteke slike frokostbrød før du fryser dem, eller legger dem i brødboksen hvis du skal spise de neste dag. Da kan du bare stekede ferdig rett før de skal spises og du kan servere rykende ferskt hjemmelaget brytebrød til frokost.

 

 

Til ett brytebrød som på bildet trenger du:

  • 3 dl melk
  • 1/2 pk gjær
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 100 g havremel
  • 25 g linfrø
  • 50 g havregryn
  • 1 ts salt
  • 250 g hvetemel

Varm melken til ca 37 °C og rør gjæren ut i den. Bland alt det tørre og tilsett vesken. Rør sammen og elt godt før du setter deigen til heving under plast på et lunt sted i ca 1 time.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken. Form deigen til en pølse og del den i 7 like deler. Form hver del til en bolle og legg inntil hverandre på et bakepapirkledd stekebrett. Fukt brødet med våte hender og bruk en skarp kniv og snitt et lite kryss i hver bolle. Dryss havregryn over før du setter de under plast til etterheving i ca 1 time.

Stek i ovnen på 180 °C i 20 minutter for halvstekt, og 30 minutter for helstekt. Dunk brødet på undersiden med fingertuppene når du skal sjekke om de er ferdigstekt. Det skal komme en hul lud om de er ferdige. Avkjøl brødene på rist. Om du bare halvsteker det og skal fryse det ned, må du vente til det har avkjølt seg litt, men frys det gjærne mens det er litt lunkent.

God Frokost!

Advertisements
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: