Hvis du vil ha oppskriften på raske, men eksklusive konfektbiter som er supre å servere til kaffen eller å gi i gave, bør du ta en titt her. Disse er kjempegode, spesielt for en som liker baileys. De er raske å lage og holder seg til over jul, selv om det sikkert ikke er noen fare for at det blir noen til overs;)
Til 10 kuler trenger du:
- 125 g marsipan (bruk gjærne Odenses konfektmarsipan)
- 3 ss baileys
- 80 g sjokolade
- 50 g hakkede mandler
Putt marsipan i en skål og bland inn baileys. Det er lurt å ha romtemperert marsipan. Når du har blandet baileysen godt inn smelter du sjokolade over vannbad. Du kan også smelte sjokoladen i mikroen, men da kan sjokoladen bli litt matt på farge.
Rull passe store marsipankuler i hånden og dekk dem med sjokolade. Rull dem i mandelstrø i et fat mens sjokoladen er myk og legg konfekten på et fat. Når du har gjort dette med all marsipanen avkjøler du kulene i kjøleskapet.
Tips! Når kulene har tørket helt er det lurt å legge de i en kakeboks et kjølig sted, men i kjøleskapet kan det fort bli litt for kaldt.
Tips til julegave!
12. desember 2011 kl. 19:28
Nam! God ide’ 🙂
13. desember 2011 kl. 16:34
Takk KunnskapsrikTrening!
12. desember 2011 kl. 19:58
oi oi må prøves!!!
13. desember 2011 kl. 16:34
Hei Eli! Ja gjør det, og gi meg gjerne tilbakemelding på om du likte dem:) Hilsen Mariann.
12. desember 2011 kl. 22:09
Flott oppskrift også så enkelt! Det er bra nå når det nærmer seg jul. Tusen takk for at du deler!
13. desember 2011 kl. 16:33
Takk for det Caroline. Ja det enkle er ofte det beste:) Hilsen Mariann.
13. desember 2011 kl. 01:11
genialt
13. desember 2011 kl. 16:33
Takk for det Shaan! Hilsen Mariann.
13. desember 2011 kl. 03:17
Så linken til bloggen din via VG, så da måtte jeg prøve å lage. De er jo supergode, veldig bra tips :):)
13. desember 2011 kl. 16:32
Tusen takk Christine. Bra du likte dem, her er vi pÃ¥ andre porsjon allerede;) …14 dager før jul. Hvordan skal dette ende;? Hilsen Mariann.
13. desember 2011 kl. 10:29
Fant denne ¨på vg 🙂 Bra med publisitet for tida gitt!!! 😀
SÃ¥ veldig godt ut da, Mariann. DU er flink!
13. desember 2011 kl. 16:31
Tusen takk Trine! Veldig morsomt når bloggen går så bra og at jeg får så mange fine tilbakemeldinger fra både venner og andre:)
13. desember 2011 kl. 11:36
Hei, hvilken sjokolade bruker du? De ser veldig gode ut, så disse må jeg prøve 🙂
13. desember 2011 kl. 12:16
Røst mandlene før du knuser dem. Det gir ekstra god smak !
13. desember 2011 kl. 16:30
Takk for tipset, Reidar! Enig i at det gir en bedre nøttesmak å riste mandler så det passer sikkert godt til konfekten også. Hilsen Mariann.
13. desember 2011 kl. 13:52
Dette skal prøves i løpet av uken, men ossen sjokolade har du brukt?? 😀
13. desember 2011 kl. 16:29
Det beste er å bruke kvalitetssjokolade som Valrhona, som du får kjøpt for eksempel på Meny, men denne gangen brukte jeg faktisk vanlig Freia Melkesjokolade, og det fungerer helt fint. Hilsen Mariann.
14. desember 2011 kl. 00:12
Denne må jeg prøve:)
17. desember 2011 kl. 13:34
SÃ¥ bra! Mvh,
Mariann
14. desember 2011 kl. 16:03
Wow, some of my favorite things all rolled into one! I can’t drink Baileys anymore because of the dairy, but I have so many great memories with you and Baileys in New Zealand.
18. desember 2011 kl. 01:24
Laga noe lignende for et par år tilbake.. Veldig morsomt, særs klissete. Anbefales å gjøre litt på kveldstid, med litt ekstra baileys 😉