Indrefilet av Lam med Kastanjepurè og Rødvinssaus

12. oktober 2012

Lam

Vel Bekomme!

Dette er en skikkelig god høstmiddag. Indrefilet av lam er mørt og godt og sammen med kastanjepurè, grønnsaker, en smaksrik rødvinssaus og gjerne et glass rødvin blir kvelden fullkommen. Kastanjepurèen skal jeg ikke ta æren for selv, for den oppskriften har jeg fått av Åshild og Kristian som er et av parene i vår 4-stjerners middagtradisjon:) Kastanjepurè er litt søtere hvis man sammenligner med for eksempel rotpurè, men passer ypperlig som tilbehør til rødt kjøtt og vilt. I tillegg tar det bare 15 minutter å lage den så det er ikke denne som krever mest oppmerksomhet ved grytene.

Til to personer trenger du:

  • 4 indrefileter av lam
  • salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stenger vårløk
  • 1 neve tynne skiver kålrot
  • noen blader rosenkål
  • frisk timian til pynt (kan sløyfes)

Kastanjepurè:

  • 1 boks kastanjer i boks  (ca 250 g)(se bildet)
  • 1,5 dl melk

    Kastanjer på boks

  • 1 vaniljestang delt i to på langs
  • 1,5 ts kanel
  • salt og pepper

Rødvinssaus:

  • 1 ss sukker
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2,5 dl rødvin
  • 3,5 dl kjøttkraft
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Start med å lage karamell av sukkeret til sausen. Ha sukkeret i kjelen og smelt på middels varme til sukkeret er flytende. Tilsett løk og fres et par minutter før du tilsetter rødvinseddikk og lar vesken koke helt inn. Tilsett rødvin og reduser til halvparten av mengden, og tilsett kfarten og reduser til 3/4 av mengden. Rør inn en klatt smør rett før servering og smak til med salt og pepper.

Mens du venter på sausen kan du lage kastanjepurèen. Hell av laken av kastanjene og ha i en kjele (gjerne en som tåler stavmikser i bunnen) sammen med melk, vaniljestang og kanel. La det småkoke i ca 10 minutter. Fjern vaniljestangen. Bruk en stavmikser og lag en jevn purè. Juster konsistens med evt mer melk og smak til med salt og pepper. Holdes varm til servering.

Lammefiletene gnir du inn med salt og pepper før du bruner de på alle sider i smør. Ikke vask pannen. Legg de i ildfast form og stek de i ovne på 200 °C i 4 minutter. La de hvile i 4 minutter før du steker de i 4 minutter igjen. La de hvile litt før servering.

Mens du passer på filetene tilbereder du grønnsakene. Ha litt ekstra olje i pannen og fres kålrot og vårløk i ca 5 minutter. Kok opp vann til rosenkål og tilsett litt smør og salt. rett før servering legges rosenkålbladene oppi vannet før du heller av vannet med en gang.

Mens kjøttet hviler før du skjærer i det legger du tallerkenene inn i ovnen så de blir varme (du har skrudd av ovnen).

Server indrefilet av lam i passe tykke skiver sammen med grønnsaker, kastanjepurè og rødvinssaus. Legg rosenkålbladene og frisk timian på fatet og server.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: