Spennende Cæsarsalat med Hvitløkskrutonger og Dressing – Lars-Erik Style!

Dette er en salat som Lars-Erik pleide å diske opp med av og til når vi var studenter. Den har blitt litt mer avansert de siste årene, med for eksempel hjemmelagde hvitløkskrutonger og litt mer varierte ingredienser, men basisen med grønn salat, grillet kylling, bacon, krutonger og parmesan har vært den samme. Hvitløksdressingen har han også tatt med seg fra tiden som student. Han har aldri kalt denne salaten cæsarsalat selv, men da vi spiste den her om dagen fant vi ut at den inneholder alle standartingrediensene for en cæsarsalat; grønn salat, parmesan, krutonger og dressing, bare at vi har droppet ansjosen i dressingen og gjorde den mye enklere. Til gjengjeld har vi puttet både bacon, kylling og mer spennende grønnsaker i salaten. Resultatet er en spennende og kjempegod cæsarsalat, som vi anbefaler på det sterkeste at du prøver.

Til to store og en liten trenger du:

  • 1 grillet kylling
  • 50 g bacon
  • tomater
  • grønn salat
  • agurk
  • paprika
  • parmesan

Hvitløkskrutonger:

  • 3 brødskiver uten skorpe i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje

Hvitløksdressing:

  • 100 g kesam original
  • 1 fedd presset hvitløk
  • salt og pepper

Rensk den ferdiggrillede kyllingen for skinn og bein, og legg salatkjøttet i en salatbolle. Kutt opp ønsket mengde av de andre salatingrediensene. Stek opp bacon og avkjøl. Bland bacon med kylling  med de andre salatingrediensene.

Følg med så de ikke blir brent

Lag krutonger ved å blande presset hvitløk med oljen og vende brødbitene i dette på svak varme i en stekepanne noen få minutter. Legg de så på et bakepaprikledd stekebrett og rist i ovnen, gjerne på varmluft, på 220 °C til de blir sprø og lett brune i kanten.

Lag dressing ved å blande kesam og hvitløk og smake til med salt og pepper.

Server cæsarsalat med hvitløkskrutonger, hvitløksdressing og revet parmesan. Hvis du vil ha litt mer mat i middagen smaker det veldig godt med ølbrød med rosmarin til, og oppskriften på det finner du her.

Reklamer
, ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: