Ostefat (vintips!)

23. februar 2012

Egg og ost, Småmat og Snacks

Hvis du vil ha en skikkelig kosekveld med gode oster og godt tilbehør kan du prøve dette ostefatet. Det passer også kjempefint som en osterett i en middagsmeny. Disse ostene ble kjøpt i Paris sammen med noe av tilbehøret. Det er nå prøvd ut og det smakte kjempegodt. Til denne ostekvelden bakte jeg en loff med rusiner og valnøtter, og det er supert tilbehør til oster. Oppskriften på dette brødet finner du her.

Til en perfekt ostekveld trenger du egentlig bare dine favorittoster med ditt favorittilbehør, men her har du et forslag på gode oster og gode smakskombinasjoner som jeg anbefaler å prøve.

  • dine favorittoster (jeg brukte camembert, tomme de savoye, og gruyére)
  •  fikenchutney
  • tørket aprikos og rusiner
  • rognebærgele e.l.
  • druer
  • valnøtter
  • en god loff eller baguett, prøv loff med rusiner og valnøtter, det er kjempegodt til oster.
  • evt. kjeks og annet godt du har lyst på
  • portvin, annen egnet ostevin, eller for eksempel eplemost.

Tips! Man trenger naturligvis ikke dra til Paris for å kjøpe gode oster, prøv for eksempel den Lille Franske Ostebutikken på Grünerløkka (tror man kan bestille i posten også) hvis ikke har det et stort utvalg oster på Meny, Ultra og andre velassorterte matbutikker.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

    […] Ostefat (med […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: