Brownie med Pecannøtter og Rosiner

6. januar 2012

Kaker og Søtsaker

Her er en ny versjon av vår klissete og seige brownies. Den smaker utrolig godt og har blitt laget mange ganger siden vi kom frem til den optimale oppskriften, slik vi vil ha den. Dette er favorittkaken til min kjære samboer og jeg tør påstå at Mali setter denne høyt på listen sin også;) Akkurat denne kanen ble laget til Lars-Eriks tredje feiring av sin 30-årsdag, han har derfor vært så heldig å få servert tre forskjellige kaker. Siden han har bursdag i romjulen ble kaken pyntet med pecannøtter og rosiner.

Til en kake (23 cm) trenger du:

 • 200 g smør
 • 100 g mørk kokesjokolade
 • 3 toppede ss kakaopulver
 • 4 egg
 • 2 dl sukker
 • 1,5 ss vaniljesukker
 • 2,5 dl hvetemel
 • 100 g grovhakkede pekannøtter
 • 1 stor neve rosiner

Smelt smøret på svak varme og dra kjelen bort fra platen. Tilsett hakket sjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Rør inn kakaopulveret med en slikkepott. Rør inn ett og ett egg av gangen. Ha oppi de tørre ingrediensene og rør til en jevn røre. Rør inn rosiner til slutt. Ha deigen i en smurt kakeform og strø nøtter på toppen. Stek i over-undervarme på 180 °C i 15 minutter. Husk at det kan variere fra ovn til ovn så stikk gjerne en kakepinne i kaken etter 10 minutter for å sikre at midten er fin og flytende. Det er bedre at den er for lite stekt enn for mye stekt for den stivner litt i kjøleskapet. Hvis den skal nytes varm derimot bør du passe på at den ikke blir for rennende.

Avkjøl kaken og sett den så i kjøleskapet til den skal nytes.

Husk at denne kaken ikke kan deles opp i serveringsstykker, det er meningen at man skal forsyne seg fra kakefatet og “skrape” til seg sin del av kaken.

Vel Bekomme!

, ,

2 kommentarer den “Brownie med Pecannøtter og Rosiner”

 1. Maria Solberg Says:

  Denne har jeg nettopp lagd, og den ble kjempegod! Jeg var litt for ivrig i à spise den mens den var varm sà det rant litt utover ( Slik du hadde skrevet det ville gjòre!) Men smaken var himmelsk! Takk for oppskriften! 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: