Hjortesadel med Persillerotpuré og Aprikos- og Rødvinssaus – Høstfavoritt 2011

15. september 2012

Sauser, Vilt

Hjort er en stor favoritt hos oss og denne gangen er det ytrefileten som blir tilberedt. Vi er så heldige å ha tilgang på dette fantastisk møre kjøttet fra Holmemdalen, så jeg passer på å få med meg litt kjøtt når jeg er hjemme. Jeg er vokst opp med hjortekjøtt til middag nesten en gang i uken og hverdagsutgaven er en hjortegryte med kokte poteter og brun saus, mens helgeutgaven gjerne får et litt mer spenstig tilbehør og man bruker gjerne en bedre del av kjøttet.  Og til jul har jeg og pappa sverget til hjorteribbe, som jeg desverre ikke fikk laget til jul 2011. Det får bli til neste år. Her får du oppskriften på helgeutgave av en hjortemiddag, men fantastisk godt tilbehør – om jeg kan få si det selv;)

Til to personer trenger du:

  • 300 g hjortefilet
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • 2 ss frisk timian
  • 3 dl rødvin
  • 2 ss rognebærgele
  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 10 tørkede aprikoser
  • 1 bunt brokkoli i buketter
  • litt salt

Persillerotpuré:

  • 400 g persillerot
  • litt fløte
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Skrell persillerøttene og skjer de i små biter og kok de møre. Hell av vannet og mos med en stavmikser. Tilsett sitronsaft og nok fløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Varm olje og smør på en stekepanne og brun hjortefileten på begge sider. Press hvitløk og hakk sjalottløk og gulrot i små biter og tilsett i pannen. Stek kjøttet i ca. 5 minutter på hver side før du pakker det inn i aluminiumsfolie og holder det varmt.

Kok opp vann til brokkoli og kok den til den er mør. Sil av vannet og hold varm.

Sausen lager du ved å helle rødvin i pannen med gulrot og løk. Tilsett rognebærgele, tyttebærsyltetøy og aprikoser og la det koke i ca 10 minutter på høy varme uten lokk. Sil sausen og smak til med salt.

Server litt tykke skiver med Hjortesadel sammen med persillerotpuré, brokkoli, og aprikos- og rødvinssaus. Legg gjerne ved noen av de aprikosene du hadde i sausen, eller noen nye aprikoser. Jeg valgte det siste siden de ser litt mer delikat ut.

Vel Bekomme!

Reklamer
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: