Kjøttkaker med Kålstuing, Bacon og kokte Poteter

5. september 2012

Farsemat, Kjøtt, Middag, Nasjonalitet

Denne retten og sammensetningen har vel de fleste hørt om, men hvis du har lyst på oppskriften på enkle og gode hjemmelagde kjøttkaker og en kjempegod kålstuing med baconbiter i, kan du ta en titt på denne oppskriften. Ofte er enkel og god bondekost det beste, og hos oss fikk vi i alle fall ikke noe rester, og Mali spiste like mye kjøttkaker som mamman sin;)

Til to store og en liten trenger du:

Kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1/2 løk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpurè

Kålstuing:

  • 1 ss smør
  • 1 ss mel
  • 2,5 dl melk
  • salt og pepper
  • 1/2 kålhode
  • saften fra 1/2 lime
  • 50 g bacon, stekt i små biter

Brun kjøttkakesaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 7,5 dl oksekraft
  • salt og pepper
  • sukkerkulør for farge

Tilbehør:

  • Kokte poteter
  • tyttebær

Sett potetene til koking.

Det beste er om du har en kjøkkenmaskin å lage farsen til kjøttkakene i, men hvis ikke kan du elte med fingrene og naturligvis beregne lengre tid på dette. Finkutt løk og hvitløk og ha i kjøkkenmaskinen sammen med kjøttdeig, tomatpurè og salt og pepper. Kjør til en jevn farse og juster eventuelt konsistensen med vann eller kjøttkraft. Sett farsen klar til steking.

Lag sausen ved å smelte smør og vispe inn mel til en jevning. Visp inn kraften litt etter litt og gi sausen et oppkok til den får en passende konsistens. Smak til med salt og pepper, og juster fargen med sukkerkulør.

Form passe store kjøttkaker med hendene og stek i en blanding av smør og olje i en stekepanne. Når de er brunet på alle sider legger du de i sausen til servering.

Kålstuingen lager du ved å smalte smør og vispe inn mel til en jevning. Spe med melk til en fin jevn saus. Tilsett hodekål hakket i passende små biter og la det småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server kålstuingen med stekte baconbiter på toppen.

Server kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og kålstuing med bacon. Tyttebær hører også hjemme på en så tradisjonsrik middagstallerken.

Vel Bekomme!

Reklamer
, , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: