Ripssirup med Pistasjenøtter – godt til Vilt!

29. august 2012

Frukt og bær

Dette er et supert tilbehør til høstens viltmat. Den norske ripssesongen nærmer seg slutten, men fortsatt er det mulig å kjøpe rips i butikkene og lage dette tilbehøret til glede for høstens lune middager:)

Ripsirup lager du på samme måte som ripsgele, bare at du bruker litt mindre sukker slik at den blir mindre stiv og mer flytende som en sirup.

Til denne ripssirupen trenger du:

  • 100 g rips
  • 50 g sukker
  • 1 ts fruktpektin
  • 2 ss pistasjenøtter

Rens og vask bærene og legg de i en kjele og kok opp. La de småkoke i ca 8 minutter til saften siler ut. Sørg for at bærene er sprukket og sil blandingen ved hjelp av en saftpose eller et dørslag med tynn netting.

Hell saften tilbake i den vaskede kjelen og bland inn sukkeret og fruktpektinen. La blandingen småkoke i ca 10 minutter. Fjern snerke og skum underveis.

Hell sirupen i en liten ren glassbeholder og tilsett pistasjenøttene. Skru på lokk og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

Tips! Prøv denne også som tilbehør til oster som for eksempel en kraftig blåmuggost:)

Vel Bekomme!

, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: