Pasta Puttanesca

6. august 2012

Nasjonalitet, Pasta

Pasta Puttanesca er en pastarett som er litt krydret og litt salt og typiske ingredienser er tomat, chilli, kapers, ansjos, hvitløk, olivenolje, oliven og gjerne basilikum eller persille. Den serveres med bånspasta og mest vanlig er spaghetti.

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g fersk spaghetti (evt. tagliatelle eller annen båndpasta)
  • 1 rød chilli
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 5 stk ansjos
  • 5 store solmodne tomater
  • 3 ss tomatpurè
  • 2 ss kapers
  • 1,5 dl kyllingbuljong
  • salt og pepper
  • sorte oliven
  • hakket basilikum eller persille
  • parmesan

Finhakk hvitløksfedd, chilli og ansjoser og fres det i pannen i litt olje. Grovhakk tomatene. Tilsett tomatpurè, tomater, kapers og kyllingbuljong i pannen og la det småputre på svak varme. SMak til med salt og pepper. Tilsett sorte oliven og urter mot slutten.

Kok opp vann til pasta og tilbered etter anvisning på pakken. Husk at fersk spaghetti er ferdig på 1-2 minutter. Når pastaen er al dente siler du av vannet og vender den inn i puttanescasausen. Dryss litt ferske urter på toppen og server med nyrevet parmesan.

Vel Bekomme!

, , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: