Pistasjbrød i Jerngryte

5. august 2012

Gjærbakst

Dette brødet er laget i jerngryte og åde lukter og smaker som om det er laget i steinovn. Med denne teknikken fr du den sprøe gode skorpen og det luftige brødet inni. Jeg tilsatte pistasjnøtter fordi jeg ville lage favorittbrødet til Lars-Erik med hans favorittnøtter i, og det ble han veldig glad for. Dette brødet egner seg godt som tilbehør til oster, pasta, gryteretter og salater.

Til et brød trenger du:

  • 450 g hvetemel
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 75 g pistasjnøtter u/skall

Bland sammen mel, gjær og salt. Tilsett vannet og rør til en jevn røre. Den skal være litt våt. Bland inn pistasjnøttene og la den stå under plast i 12-24 timer.

Sett ovnen på 240 °C og sett jerngryten inn mens ovnen er kald. Ha rikelig med mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut på benken.  Ta ut jerngryten med grytekluter når ovnen er ferdig varmet. Løft deigen inn fra sidene og løft den over i jerngryten og sett gryten med lokk tilbake i ovnen. La brødet steke i 30 minutter med lokk, og 15 minutter uten lokk. Total steketid 45 minutter.

Avkjøl brødet i gryten.

Nyt deilig pistasjbrød til oster, pastaretter og salater.

Vel Bekomme!

Tips! Brødet kan fryses så har du tilbehør til middager klart:)

 

 

Advertisements
, , ,

4 kommentarer den “Pistasjbrød i Jerngryte”

  1. randi Says:

    Høres nydelig ut!
    To spørsmål: Smører du jerngryten? Og skal deigen stå 12-24 timer i romtemperatur eller kjøleskap?
    Takk for mange flotte oppskrifter!

    Svar

    • MariannMat Says:

      Hei Randi.
      Ikke smør gryten, bare pass på at den er rykende varm når du legger oppi deigen. Du varmer den opp først i ovnen, så legger du oppi deigen og setter den inn i ovnen igjen.
      La deigen stå under plast på kjekkenbenken du, selv om det helt sikkert går greit å kaldheve den også.
      Hilsen Mariann:)

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fiskesuppe fra middelhavet | MariannMat - 22. august 2012

    […] Serveres med et godt brød – for eksempel pistasjebrød […]

  2. Blomkål- og Brokkolisuppe med Prosciutto og Pistasjenøtter | MariannMat - 17. september 2012

    […] Server blomkål- og brokkolisuppen med prosciutto, pistasjenøtter, balsamicodressing og frisk timian, og etgodt brød til som for eksempel pistasjebrød. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: