Pizza med Blåmuggost, Jordbær og Parmaskinke

8. juli 2012

Egg og ost, Pizza

For mange høres denne kanskje ikke så god ut, men kombinasjonen av blåmuggost, salt skinke og søte jordbær er faktisk knallgod. En litt grovere bunn passer også godt til denne pizzaen. I utgangspunktet var jeg selv også litt skeptisk til denne kombinasjonen, men jeg har fått fullstendig dilla på blåmuggost i det siste og liket tanken på å lage en sommerpizza basert på denne osten. Lars-Erik ikke kjempeglad i blåmuggost (i alle fall ikke enda;), så jeg lagde pizza margherita også denne dagen for å forsikre meg om at han skulle bli mett. Det hele endte med at han syntes blåmuggpizzaen var så god at det var denne som ble spist opp. Vi kom frem til at den skarpe blåmuggsmaken forsvinner litt i ovnen, eller at den blir litt mildere og rundere i smaken. derfor kommer vi til å putte på enda litt ekstra ost neste gang. Denne anbefales i alle fall på det sterkeste hvis du ønsker en sommerlig pizza med en vri.

Til en porsjonspizza trenger du:

Pizzabunn:

  • 1/4 pakke fersk gjær
  • ca. 75 g fint hvetemel
  • 25 g sammalt hvetemel
  • 1/2 romtemperert egg (kan sløyfes)
  • 1/2 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss melk

Fyll:

  • 3 ss tomatpurè
  • 50 g mozzarella
  • 1 tomat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 klype salt
  • 1/2 rødløk
  • 4 skiver parmaskinke
  • 50 g blåmuggost
  • 10 valnøtter
  • 5 jordbær i biter
  • frisk oregano
  • balsamico
  • et godt fingersalt

Sett ovnen på 275 °C.

Bland ut gjær i lunkent vann og tilsett melk og olje. Bland inn litt av hvetemelet og tilsett egget før du blander inn resten av melet. Elt til en myk og smidig deig og la den hvile under et klede i 20 minutter. Kjevle ut deigen til en rund tynn bunn og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. La den gjerne hvile litt her også om du har tid.

Smør utover tomatpurèen med baksiden av en skje. Bland sammen grovhakket tomat, hvitløk, olivenolje og salt, og fordel det utover pizzabunnen. Fordel mozzarellaen utover og legg på skiver av rødløken. Legg parmaskivene utover og klatter av blåmuggost over. Dryss til slutt valnøtter og jordbær over før du steker pizzaen i 5-7 minutter, eller til du ser at den er gyllen og osten har smeltet. Legg på frisk oregano og ringle over olivenolje og balsamico til servering.

Vel Bekomme!

, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: