Parmasurret Ytrefilet på grillen med Pastinakkpurè, Asparges og Tomat- og Løkpesto

26. juni 2012

Okse

Dette er en kjempegod sommermiddag som passer kjempefint en kveld dere vil ha litt ekstra god mat fra grillen. Pastinakkpureèn er utrolig god og den har jeg brukt som tilbehør flere ganger før. Den er litt søtere og friskere enn vanlig potetmos og passer ypperlig til de fleste typer kjøtt, og da spesielt rødt kjøtt og svin. Den salte parmaskinken passer også veldig godt til denne retten.

Til to personer trenger du:

  • 350 g biffkjøtt (jeg brukte ytrefilet)
  • 4 skiver parmaskinke
  • 4 skiver tomater
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • evt. tannpirkere til festing
  • 8 store grønne asparges
  • salt og olivenolje til aspargesen

Pastinakkpurè:

  • 1 stor pastinakk
  • fløte
  • gressløk
  • salt og pepper
  • stavmikser

Tomat- og løkpesto:

  • 5 ts tomatpesto
  • 2 små gule løk
  • 3 ts balsamico
  • 1 ts chillikrydder
  • 1 ss tomatpurè

Pastinakkremen lager du ved å kutte den i små biter og koke de til de blir møre. Sil av vannet og tilsett litt fløte. Bruk stavmikser for å få en jevn og fin puréaktig konsistens, og juster med fløte for å få den så kremaktig du ønsker. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Biffene tørker du først med et kjøkkenpapir før du gnir de godt inn med salt og pepper. Brun de lett på hver side i stekepannen, eller eventuelt på grillen. Legg to tomatskiver på hver biff og surr parmaskinke godt rundt. Stikk inn litt friske timiankvister. Fest eventuelt skinken med tannpirkere. Grill biffene videre på middels til lav varme i ca 5 minutter. Grilltiden varierer med tykkelsen på biffen med hvis du vil være sikker kan du bruke et steketermometer. Når det viser ca 64 °C er den medium stekt, det vil si rosa men ikke blodig i midten.

 

Tomat- og løkpestoen lager du enkelt ved å grovhakke løken og blande med alle andre ingrediensene i en liten matmiksen. Kjør alt til en jevn purè. Denne kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

Aspargesene legger du i kokende vann og lar de trekke i ca 2 minutter. Skyll de i iskaldt vann og ha over litt olivenolje og godt fingersalt. Du kan eventuelt legge aspargesene på grillen også.

Server parmasurretgrillet ytrefilet med pastinakkpurè, asparges og tomat- og løkpesto. Ha over litt olivenolje og pynt med en kvast timian.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: