Kyllingsalat – summer edition 2012

Denne kyllingsalaten inneholder mange av mine favorittingredienser som for eksempel avocado, oliven, pinjekjærner, fetaost og rødløk. Sammen med en saftig kyllingfilet som er marinert i basilikumpesto, og en frisk og fyldig  tzatsikidressing, er dette er soleklar sommerfavoritt. Den passer like godt som lunsj som til middag, i tillegg til å være et sunt bidrag til sommerkoldtbordet:)

Til 4 personer trenger du:

  • 3-4 kyllingfileter, grillet eller stekt i panne
  • 4 ss basilikumpesto
  • 2 modne avocadoer
  • 4 never blandet grønn salat
  • litt frisk basilikum
  • ca. 20 cherry tomater
  • 100 g fetaost, gjerne den i olje
  • 1 stor rødløk
  • 1 liten boks mais
  • 1 middels glass grønne oliven
  • 1 stor neve ristede pinjekjærner
  • litt godt fingersalt
  • tzatsiki
  • et godt brød

Mariner kyllingfiletene i pestoen i en tett plastpose i ca 1 t. Stek eller grill kyllingfiletene og avkjøl. Lag tzatsikien og sett i kjøleskapet.

Bland sammen grønn blandet salat. Del salatingrediensene i passende biter og bland inn i salaten. Bland sammen alle salatingrediensene og hell litt av oljen som fetaosten ligger i over. Hvis du har valgt fetaost i lake kan du helle over litt olivenolje og for eksempel litt balsamicodressing. Rist pinjekjærnene lett i en tørr panne og del kyllingfiletene i skiver.

Server blandet salat med pestomarinert kyllingfilet og ristede pinjekjærner. Server gjerne et godt brød til.

Vel Bekomme!

Reklamer
, , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: