Fritatta med Skinke og Oliven – Bondeomelett fra Middelhavet

Dette er en kjempegod omelett med inspirasjon fra middelhavsområdet. Den er kjemperask og så lenge du har noen egg kan du lage den av det du har tilgjengelig i skapet. Det er en ypperlig rett å ha for eksempel på torsdag når du kanskje har noen grønnsaksrester fra tidligere i uken. I tillegg er tar det deg ca 20 minutter å lage denne omeletten så det er perfekt hverdagsmiddag, eller som en god lunsj i helgen.

Om fritatta opprinnelig er italiensk, spansk eller fra et annet land er jeg ikke sikker på, og inntrykket mitt er at det finnes like mange variasjoner på fritatta som det finnes bestemødre rundt middelhavet. Det som skiller en fritatta fra en vanlig omelett er at fritattaen ikke foldes rett før den er ferdigstekt. Denne lages gjerne i ovnen og blir litt tykkere enn vanlig eggeomelett. Det er også ofte ingredienser som potet, urter og en type kjøtt som for eksempel bacon. Men her får du altså min versjon av en veldig god fritatta, og denne kommer jeg helt sikkert til å lage igjen.

Til en stor omelett (4 personer) trenger du:

  • 8 egg
  • 1 dl creme fraishe
  • 1/2 blomkål i små buketter
  • 1 rødløk – finhakket
  • 1 rød paprika – i biter
  • cherrytomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk – finhakket
  • salt og pepper
  • 1 neve basilikum
  • 1 neve timian
  • 200 g kokt skinke i biter
  • sorte oliven
  • nyrevet parmesan

Visp sammen eggene i en bolle og vend inn creme fraishe.

Fres løk og hvitløk i litt olje i en stekepanne. Tilsett blomkål, paprika og tomater. Rør grovhakkede urter, salt og pepper inn i eggeblandingen og hell i stekepannen. Flytt på fyllet slik at det blir jevnt fordelt. La omeletten steke på middels varme i stekepannen, eller sett stekepannen i ovnen om du har en som kan være i ovnen. Eventuelt kan du ha alt fyllet i en ildfast form og ha den i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter. Hold gjerne av litt av fyllingrediensene til å legge på omeletten før servering.

 

Server fritatta med kokt skinke, sorte oliven, og nyrevet parmesan. Legg gjerne en neve av fyllingrediensene på fritattaen, og server med et godt brød og olivenolje til.

Vel Bekomme!

Reklamer
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: