Har du lyst på en enkel og god iskake med smak av bringebær og sommer? Da kan du jo prøve denne!
Til en liten iskake (nok til ca 4 personer) trenger du:
- 2 eggeplommer
- 50 g sukker
- 1,5 dl kremfløte
- 100 g bringebær + litt ekstra til topping og saus. (sausen lager du ved å mikse bringebær med litt sukker i en blender)
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten stiv og vend inn i eggedosisen. Hell blandingen i en liten form kledd med bakepapir og legg bringebærene jevnt fordelt oppi. Når kaken er frossen vil du få fine mønster av bringebærene når du skjærer opp kaken.
Frys kaken i ca 4 timer.
T a ut kaken, og snu den på hodet på et serveringsfat og fjern bakepapiret. Hell litt bringebærsaus over og topp med friske bær.
Vel bekomme!
30. mai 2012 kl. 16:38
Den ser veldig god ut, gul og fin og med de rette ingrediensene.
22. juni 2012 kl. 18:12
Ser kjempegod ut! Men tror du det gjør noe om den er i fryseren lengre enn 4 timer? Skal ha fest om en uke og vil gjerne lage litt ting på forhånd, men lurer på om den vil tape smaken hvis den fryses i en uke?
24. juni 2012 kl. 11:42
Hei kaiatetlie. Jeg tror det vil går bra, men jeg vil likevel anbefale deg å lage den bare 2-3 dager i forveien. Av og til danner det seg vannkrystaller på isen hvis den blir for lenge i fryseren, men jeg vil tro at det går bra.
Hilsen Mariann