Janickes Rabarbrapai

Rabarbrabusken på Hvasser er nok en gang i full blomst og ber innbydende om å bli foredlet til vårlige godsaker. Denne syrlige planten kan brukes til mye, som for eksempel is, syltetøy, sirup til desserter, kompotter, og i forskjellig bakst. En av de faste rabarbrainnslagene på Hvasser har vært paien til Janicke, Lars-Eriks storesøster. Paien hennes ble alltid spist opp, og både slekt og venner gledet seg til den gode dessertpaien kom på bordet ved de årlige familiesamlingene på Hvasser. Jeg er ikke hundre prosent sikker på hvordan hun pleide å lage denne paien, men har likevel valgt å kalle den for Janickes Rabarbrapaisiden den er laget av rabarbraen på Hvasser som hun var så glad i, og flink til å bruke når hun var der. Hun fortjener i alle fall å ha denne paien oppkalt etter seg, og kanskje kan nettopp denne oppskriften bidra til at akkurat Janickes pai blir husket av fremtidige generasjoner om sommeren på Hvasser. Så kan vi minnes ikke bare en god pai, men en fantastisk søster, tante, datter, mor, niese, kusine, og svigerinne når vi spiser denne desserten.

Rabarbrabusken på Hvasser

Til denne paien trenger du:

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 4 ss sukker
  • 350 g hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • (evt. litt kaldt vann hvis nødvendig)

Fyll:

  • 2 store stenger rabarbra
  • 3 dl vaniljekrem
  • 3 ss sukker
  • 1 ss potetmel

Nydelig frisk rabarbra

Smuldre sammen mel, smør og sukker. Tilsett eggeplommen og kna til en jevn og fin deig. Juster konsistensen med litt kaldt vann om nødvendig. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter så den blir lettere å kjevle ut. Eventuelt kan du trykke den utover i en paibunn med håndflatene.

Lag hull med en gaffel jevnt utover bunnen og i kantene. Forstek i ovnen i ca 10 minutter på 200°C.

Kutt rabarbraen i ca 1/2 cm tykke skiver og vend inn sukker og potetmel i en bolle. Smør utover vaniljekrem i paibunnen. Legg rabarbra over på toppen og stek paien i ca 25 minutter på 200 °C.

Server varm rabarbrapai alene eller sammen med vaniljeis.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

    […] 4. Rabarbrapai […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: