Danske Smørbrød – oppskrifter fra Miras Madblogg

15. mai 2012

Uncategorized

Kjempegode!

Tidligere i vinter var jeg på et matbloggtreff hvor Mira, Danmarks mest kjente matblogger, presenterte tre fantastisk gode tradisjonsrike smørbrød. Dette er typisk dansk lunsjmat og er å finne på mange menyer rundt om kring på cafeene i vårt naboland. Disse er kjempegode, og vi fikk servert de sammen med aquavit – som også er en av Danmarks stoltheter. Jeg har her laget to av de tre oppskriftene vi fikk både prøve å lage og selvsfølgelig smake på treffet, og her hjemme ble de veldig godt mottatt. Jeg har endret litt på den første oppskriften, hvor Mira brukte røkelaks, har jeg valgt reker. Kjempegodt begge deler, og jeg må si at smakene på disse smørbrødene, og enkelheten ved å tilberede dem, frister til å eksperimentere med andre typer ingredienser på samme måte. Husk å bruke rikelig med urter, de setter en fantastisk smak.

Disse blingsene kan være et supert bidrag til et koldtbord, en maibuffe, eller en helgelunsj.

1. Ristet Rugbrød med Rekesalat. (til 4-6 personer)

Ristet rugbrød med rekesalat

  • 400 g reker eller røkelaks
  • 4 ss majones
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss finhakket sylteagurk
  • 3 ss grovhakket dill
  • 2 ss hakket gressløk
  • salt og sort pepper
  • 6 skiver rugbrød
  • smør
  • dill og gressløk til pynt

Sett ovnen på 200 °C. Smør hver skive med smør og rist i ovnen i ca 10 minutter på rist eller i langpanne. Bland majones, creme fraiche, sylteagurk, dill og gressløk godt sammen. Rør inn rekene. Kværn inn pepper og salt. Skjær de ristede brødene i mindre stykker og server med rekesalat pyntet med dill og gressløk.

2. Potetsmørbrød med Kyllingsalat og Bacon. (4 stykker smørbrød)

Potetsmørbrød med kyllingsalat og bacon

  • 2 kyllingbryst
  • 125 g sjamoinjong
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 125 g bacon i skiver (jeg brukte spekeskinke)
  • 400 g kokte avkjølte poteter
  • 4 ss majones
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ts dijonsennep
  • hvit pepper og salt
  • smør
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 håndfull gressløk
  • 1 håndfull persille
  • 1 ss sitronsaft

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i 6 minutter på hver side med 1 ss olivenolje. Avkjøl kjøttet. Del sjampinjongen i fire og stek den i samme panne med resten av olje på sterk varme i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og avkjøl. Stek bacon og legg til side på et kjøkkenpapir. Skjær kyllingfiletene i terninger og bland sammen med sjampinjong. Rør de sammen med majones, creme fraiche og sennep. Smak til kyllingsalaten med salt og pepper. Bland sammen grovkutter gressløk og persille med sitronsaft og litt salt.

Skjær de kokte avkjølte potetene i skiver. Smør litt smør på rugbrødet og legg skiver av potet oppå. Legg en god porsjon kyllingsalat over og en skive bacon oppå. Topp det hele med gressløk og persille.

Instruksjon om Aquavit på bloggtreffet

Den fantastiske Mira! Høygravid og nydelig:)

Tips! Danske rugbrød skal bygges i høyden og spises med kniv og gaffel:)

Vel Bekomme!

Advertisements

Trackbacks/Pingbacks

  1. 17.MAI – Menyforslag | MariannMat - 15. mai 2012

    […] Knallgode danske smørbrød fra Miras Madblogg […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: