Seikaker med Linsesalat og Remulade

Å lage fiskekaker selv er både raskere og enklere enn de fleste tror, spesielt hvis du har en kjøkkenmaskin. Denne linsesalaten lager du også på under 5 minutter, og remulade er like kjapt i tillegg til at den kan lagres i kjøleskapet i opp til 14 dager til senere bruk. Hvis du velger å ha fersk pasta som tilbehør, slik som vi gjorde her, har du laget middagen på 1-2-3. Oppskriften på fiskekakene gir ca 15 stk. Det er lurt å lage flere når du først holder på så kan du fryse ned til en superenkel middag senere en dag. Et tips til barnefanilier er å ha slike fiskekaker på lur i fryseren som du kan gi barna til middag en dag dere planlegger voksenmiddag på kvelden. Så får du god samvittighet for å ha servert de en sunn og god middag;)

Til ca 15 seikaker trenger du:

  • 1,4 kg seifilet (kjøleskapkald)
  • 3 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2,5 – 3 dl melk
  • 3 ss gressløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 ts sort pepper
  • smør og solsikkeolje til steking

Linsesalat til 4 personer: (evt. rester er fine å moses til stuing i for eksempel burritos)

  • 200 g linser (ferdig kokte i pose)
  • 200 g brune bønner
  • 1/2 rød chilli
  • 2 store tomater
  • 100 g grønne frossne erter
  • 3 ss sitronsaft
  • 50 g salte peanøtter
  • en neve frisk persille
  • salt og pepper

Remulade:

  • 100 g sylteagurk
  • 1 ss kapers (kan sløyfes)
  • 2 ansjosfileter
  • 1 ss estragon
  • 100 g majones
  • salt

 

Seikakene lager du enklest ved å bruke en foodprosessor. Kjør fisken og saltet til en seig masse. Bland inn potetmel og spe med melk mens du kjører på lav hastighet. Kjør til slutt inn finhakket hvitløk og gressløk, salt og pepper. Varm olje og smør i en stekpanne, og form fiskekaker med fuktige hender og stek på middels varme i ca 2 minutter på hver side. Legg de ferdigstekte fiskekakene i en ildfast form i ovnen på 60 °C hvis du ikke skal spise de med en gang.

Salaten lager du ved å skylle linsene og bønnene i et dørslag og blande med erter du har hatt i kokende vann i 10 sekunder. Bland inn finhakket tomat, chilli, sitronsaft, peanøtter, persille, og salt og pepper.

Remuladen lager du kjemperaskt ved å kjøre sylteagurken, kapersen, ansjosen og estragon raskt i en liten blender eller stavmikser. Rør inn majonesen til slutt og dryss litt salt over.

Server seikaker med linsesalat og hjemmelaget remulade. Det smaker godt med fersk pasta til.

Vel Bekomme!

 

, , , , ,

4 kommentarer den “Seikaker med Linsesalat og Remulade”

  1. Ove Høysæther Says:

    Hei. Fiskekaker er veldigt godt og sunn mat. Eg har lagt masse fiskekaker men dei vert laga av hyse og lyr, av og til litt sei som eg blander sammen med. Dette som du lager er seikaker som me fekk kjøpt hermetisk på boks før i tia. (Kansje nå og?)

    Svar

    • MariannMat Says:

      Hei Ove,
      I dag får du kjøpt det meste i butikken og det finnes veldig mange ferdiglagde fiskekaker. Jeg ønsker å formidle med denne bloggen at hjemmelaget mat er enklere enn du tror, og jeg må innrømme at mat man får kjøpt på butikken som er merket med «hjemmelaget» provoserer meg litt. Det er jo ikke hjemmelaget når det er kjøpt på butikken… Når det er sagt finnes det mange gode fiskekaker å få kjøpt, men disse finnes hos fiskeforhandlere som har skjønt at det skal være en viss prosentandel fisk i kakene. Mange av de butikkjøpte er fulle av andre ingredienser som gjør at fiskeprosenten – og derfor næringsgevinsten – blir for dårlig. Det som er fint med å lage de selv er at det er like enkelt å lage mange som få kaker av gangen og man kan fryse de for å ha raske, enkle middager på lur. Da slipper man å kjøpe ferdiglagde og man vet hva man putter i seg. Håper du prøver disse og synes de er like gode som de dere lagde selv.
      Hilsen Mariann

      Svar

      • Ove Høysæther Says:

        Hei Mariann. Eg er heilt enig med deg, heimelaga mat er best og eg laga for da mesta sjølv. Eg ser du brukar melk i fiskekakene dine, og da gjer eg og men eg brukar Vikingmelk på boks, så da kan du prøva neste gang du lagar fikekaker?
        Helsing Ove.:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fiskekaker med Gresk salat og Bakte Poteter | MariannMat - 24. juni 2012

    […] g fiskekaker (følg linken for å se hvordan du lager de […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: