Grønnsakslasagne – kjempeenkel og kjempegod!

Denne vegetarlasagnen er en fullverdig og mettende rett siden den inneholder både proteinrike bønner og mettende smaksrike grønnsaker. I tillegg er den en super måte å få i barn grønnsaker på. Vi lagde denne i utgangspunktet som et tilbehør til svinefilet, siden vi stort sett vil ha enten kjøtt eller fisk til middag, men konkluderte at det var slett ikke nødvendig med kjøtt til denne lasagnen for den fungerte helt utmerket som hovedrett i seg selv. Dette er derfor et supert alternativ til de som ikke vil ha kjøtt, eller til de som bare vil ha en litt lettere pastarett. Sammen med et godt brød blir denne helt fantastisk. Og det som eventuelt blir til overs, kan du fryse ned eller legge i lunsjboksen til neste dag.

Til fire personer trenger du (15 x 20 cm form)

  • 6-8 lasagneplater
  • 1 grønn squash
  • 2 store gulrøtter
  • 1 fennikel
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks brune bønner
  • 1/2 rød chilli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1 ss olje
  • 5 dl vann
  • 1/2 sitron (saften)
  • salt og pepper
  • 2 ss tørket timian
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 stor neve revet parmesan

Finhakk løk og hvitløk og surr i litt olje i en sautépanne eller stor gryte. Finhakk gulrøtter og fennikel i en foodprosessor og tilsett i pannen. Grovhakk squash og finhakk chilli og tilsett i blandingen. Tilsett bønner, tomater, sitronsaft, timian og paprikakrydder, og tilsett vann og rør godt. La blandingen småputre et par minutter og smak til med salt og pepper.

Legg blandingen lagvis i en ildfast form med lasagneplatene. Begynn og avslutt med grønnsaker. ryss en neve nyrevet parmesan på toppen og stek i ovnen i 25 minutter på 200°C.

 

 

La den hvile i fem minutter før servering.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , ,

One Comment den “Grønnsakslasagne – kjempeenkel og kjempegod!”

  1. sarah Says:

    har lært meg denne oppskriften i hodet nå fordi jeg lager den hele tiden, sinnsykt god!
    pleier å ha i kanel også tar jeg sesamfrø over osten som en egen vri, mmm :))

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: