Påskenøtter – søte, salte og syrlige!

4. april 2012

Småmat og Snacks

De enkleste påskenøttene i år;)

Dette er en enkel og kjempegod nøttemiks som er kjempegod å ha i tursekken, som snacks til aperitif eller kos på kvelden. Den smaker av ristede søte pistasjnøtter, salte peanøtter, rusiner og appelsinskall – for meg er dette den perfekte påskeblandingen!

Til en passe stor skål trenger du: (lag gjerne flere porsjoner så har du hele påsken)

  • 100 g pistasjnøtter uten skall
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss brunt sukker
  • 100 g salte peanøtter
  • 100 g rusiner
  • appelsinskall fra 2 økologiske appelsiner

Rist pistasjnøttene i tørr panne i 3-4 minutter før du tilsetter olje. Vend den godt inn i nøttene og strø sukker over og vend inn. Legg nøttene over på kjøkkenpapir så overflødig olje trekkes ned i papiret. Legg litt papir oppå også og trykk med en lett hånd.

Mandolin er et av mine favorittredskaper på kjøkkenet!

Vask og tørk appelsinene godt og rasp de i fine biter med et rivjern eller en mandolin. Legg det zestede skallet på et kjøkkenpapir så skallet tørker.

Bland sammen peanøtter, pistasjnøtter, rusiner og appelsinskall og kos deg!

God Påske!

, , , , , , , ,

One Comment den “Påskenøtter – søte, salte og syrlige!”

  1. Katrine Says:

    Veldig fristende. Og så tilfredsstillende å lage egen mix! God påske!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: