Kyllingpaté

Hvorfor ikke lage ditt eget pålegg til påskeferien? Denne patéen er kjempeenkel og smaker mildt av urter og hvitløk. Den kan fryses også. Patéen blir ikke like «smørbar» som den du kjøper, men den blir mer som en pudding. Skjer den i tynne skiver og spis den sammen med for eksempel cumberlandsaus.

Til 3 porsjoner som på bildet trenger du:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 3 ss hvitvin
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts sort pepper
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje

 

Bland alt sammen i en foodprosessor med eltekniven. Legg massen i smurte ildfaste former og glatt overflaten med en kniv eller lignende. Sett i en langpanne og fyll vann langpannen til det har dekket 2/3 av de ildfaste formene. Stek på 150 °C i ca 1 time. Steketiden varierer litt ettersom hvor tykke patéene dine er, men de er ferdige når du ser at de begynner å løfte seg i formen.

Kos deg med hjemmelaget pålegg:)

, , , ,

2 kommentarer den “Kyllingpaté”

  1. dna Says:

    Kan hvitvin erstattes med noe eller droppes? Er det for smakens sin skyld?

    Svar

  2. Grete Says:

    Har veldig lyst å prøve denne, men må bare spørre om det skal være så mye krydder i? Og 3 ts pepper til 400 g kjøttdeig? Høres veldig mye ut?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: