Blåbærsnurrer med Vaniljekrem

Blåbærsnurrer med Vaniljekrem

Har du lyst på noe kjempegodt som du kan overraske familie og venner med? Da kan du prøve disse blåbærsnurrene med vaniljekrem, de er laget på vanlig søt gjærdeig og er garantert en suksess for både store og små. Disse egner seg godt til hyttekos i påsken eller bare som helgekos en helt vanlig helg.

Disse ble laget en helg vi skulle fikk lyst å kose oss litt ekstra, og ble laget som en variasjon sammen med en ladning «turboller» som for øvrig bakes relativt ofte hos oss. Vi er alle tre veldig glad i både rusinboller, sjokoladeboller og egentlig det meste som inneholder søte gjærdeiger. Og noe sier meg at vi ikke er alene om det…;)

Til ca. 16 snurrer trenger du:

  • 1 pk gjær 
  • 2,5 dl melk
  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 3 ts kardemomme
  • 600 g hvetemel
  • blåbærsyltetøy eller moste blåbær
  • vaniljekrem
  • 1 egg til pensling

Smelt smør og tilsett melken litt etter litt til blandingen har ca. 37 °C. Bland gjæren ut i vesken hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørr gjær blander du den med det tørre. Bland alt det tørre, men hold igjen halvparten av melet. Rør inn egget og tilsett resten av melet. Elt deigen godt og sett den til forheving under plast i ca. 1 time.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken og kna den litt. Kjevle den ut til et rektangel. Smør på blåbærsyltetøy og rull sammen til en pølse. Del deigpølsen i ca 2 cm tykke skiver og legg flatt på et bakepapirkledd stekebrett. Sett til etterheving under plast i ca. 30-40 minutter. Trykk forsiktig ned midten med en finger og fyll med vaniljekrem.

Stek snurrene i ovnen på 220 °C på midterste rille i ca. 10 minutter. Ta ut snurrene etter 3-4 minutter, eller til de har blitt litt stive i “skallet” og pensle de med egg før du lar de steke ferdig. Grunnen til at jeg venter med på pensle de til de har stekt litt er for at de ikke skal falle sammen pga penslingen. Avkjøl på rist. Hvis du skal fryse de bør du gjøre dette før de er helt kalde, og frys de i plastposer for at de skal holde på fuktigheten. Dette gjelder all type gjærbakst.

Kos dere!

Reklamer
, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] 2. Blåbærsnurrer med Vaniljekrem […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: