Grovbrød med Linfrø – 3/4 grove

12. mars 2012

Gjærbakst

Dette grovbrødet er sunt og godt til hverdags. Det er basert på vanlig gjær og holder seg ferskt et par-tre dager i brødboksen.

Til et brød trenger du:

  • 250 g hvetemel
  • 200 g sammalt fint hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 pk gjær
  • 100 g linfrø
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 dl lunkent vann

Bland ut gjær med vann. Bland alt det tørre og tilsett vesken. Elt godt til en myk og smidig deig. Sett til heving under plast i 1 time. T a deigen ut på kjøkkenbenken og elt et par minutter. Tilsett eventuelt mer mel hvis nødvendig. Form til et brød og legg i en smurt brødform. Fukt brødet med hendene og lag noen snitt med en skarp kniv for å unngå sprekker. Etterhev under plast i 30-40 minutter. Stek brødet på 180 °C i 45 minutter. Det skal være en hul lyd når du dunker under brødet når det er ferdigstekt. Avkjøl på rist.

God baking!

,

2 kommentarer den “Grovbrød med Linfrø – 3/4 grove”

  1. Jonas Says:

    Hvor mange liter er brødformen du bruker til denne oppskriften?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: