Wok med Grønnsaker og Svin

16. februar 2012

Nasjonalitet, Svin

Vil du ha en kjempegod, supersunn og kjapp wokmiddag bør du prøve denne. Du lager den på 20 – 30 minutter og den gir deg massevis av sunne næringsstoffer. Kanskje minstemann har lyst å hjelpe til å tilsette grønnsakene også?

Til 2 store og en liten trenger du:

  • 350 g strimlet svinekjøtt
  • 100 g minigulerøtter
  • 1 middels søtpaprika
  • 1/2 grønn paprika
  • 1 liten neve små asparges
  • 1/2 rødløk
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g brokkoli
  • 150 g blomkål
  • 75 g babymais
  • 1 ts sesamolje
  • 1-2 ss ketjap manis + ekstra til servering
  • 1 ss matolje
  • 3 ss sesamfrø
  • ris

Kutt grønnsakene i passe store biter og legg de i hver sin skål. Da er det lettere når du skal legge de i pannen siden de trenger litt forskjellig steketid. Kok ris etter anvisning på pakken.

Brun svinestrimlene i sesamolje og ketjap manis til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til side og vask stekepannen. Rist sesamfrøene i tørr panne til de har fått en gyllen farge. Legg de til side. Stek gulerøtter og blomkål i litt olje i ca 5 minutter. Bruk gjerne wokpane om du har det. Tilsett løk, paprika, brokkoli og babymais og rør med en stekespade hele tiden. Tilsett cashew og asparges og svinekjøttet og la det stå i ca 2 minutter til.

Server grønnsakswok med ris og et dryss sesamfrø. Server med rikelig med ketjap manis til.

Vel Bekomme!

, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: