Kremet Fiskesuppe – kjempegod og enkel!

6. februar 2012

Fisk og Skalldyr, Supper

Denne fiskesuppen er laget på under halvtimen og smaker kjempegodt. Den inneholder sunne grønnsaker og mye fisk så denne blir du god og mett av. Servert sammen med et godt brød blir dette en fullverdig, lett og god hverdagsmiddag.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g fersk torskefilet
  • 100 g reker
  • 1 liter fiskekraft
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 gulerøtter
  • 3 stilker vårløk
  • 1 liten rødløk
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 2 ss sitronsaft
  • pepper
  • 1 ts godt fiskekrydder (jeg bruker «salt & herbs» fra Olivers&Co)
  • 1 stor neve frisk kruspersille
  • 3 skiver serranoskinke el. annen salt skinke
  • godt brød til servering

Skru ovnen på 200 °C og legg serranoskinken i passe store biter inn på et bakepapirkledd stekebrett. Her skal de ligge til de blir sprø, og det tar ca 10-15 minutter.

Kok opp fiskekraft og legg i gulerøtter i små biter og la det koke i 5 minutter. Kutt paprika, rødløk og vårløk i små biter. Tilsett fløte, creme fraishe og rør godt. Tilsett sitronsaft, pepper og fiskekrydder, kruspersille og grønnsakene, og gi det et oppkok. Ta suppen til side og legg i de ferske torskefiletene og rekene og la de trekke i 5-6 minutter.

Server kremet fiskesuppe med sprøstekt serranoskinke og en kvast frisk kruspersille på toppen, og med et godt brød til.

Vel Bekomme!

, , , ,

10 kommentarer den “Kremet Fiskesuppe – kjempegod og enkel!”

  1. fru furia Says:

    nam nam denne må jeg prøve🙂

    Svar

  2. kenneth Says:

    fiksekraft er det det samme som fiskebuljong eller?

    Svar

  3. fjompenissen Says:

    Å, nå fikk jeg lyst på fiskesuppe!! =) nam!

    Svar

  4. Lena Says:

    Hva slags fiskekraft bruker du ?

    Svar

  5. Marie Says:

    Den så absolutt helt fantastisk ut!

    Svar

  6. Mariann Ringen Says:

    Mmmm….hilsen en anne matgladMariann

    Svar

  7. Fredagsbarnet Says:

    Dette så himmelsk ut, og skal absolutt prøves!

    Svar

  8. MariannMat Says:

    Hei alle sammen, og takk for fine tilbakemeldinger. Man kan godt bruke fiskebuljong, det er en enkel og lettvindt løsning, men jeg er mest glad i fiskefond som man får kjøpt på de fleste velassorterte matbutikker. Den er flytende og kommer i en liten brun flaske. Det beste er selvfølgelig å lage kraften selv, for eksempel på blåskjell, men det tar som oftest mer tid enn man ønsker å bruke i hverdagen. Hilsen Mariann.

    Svar

  9. Demeter Says:

    Denne var fantastisk god! Ny favoritt hos meg! Laget den med noen små endringer, og brukte buljongterninger ettersom det var det jeg hadde til rådighet, men den var knallgod likevel. Jeg halvverte væskeinnholdet, og det holdt til to middager for meg.🙂 Anbefales!

    Svar

    • MariannMat Says:

      Hei Demeter, Så bra at du likte den. Den er en av mine favoritter også. Følg med fremover for flere fiskeretter – jeg var på fisk- og skalldyrkurs ved kulinarisk akademi i går;) Hilsen Mariann.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: