Kneippbrød

5. februar 2012

Gjærbakst

Kneippbrød er et sunt brød, men som er mer kjent for å være blant de kjedelige alternativene i butikkhyllen. Hvis man derimot lager de selv smaker det veldig mye bedre. Kneippbrød er laget av sammalt hvete og er oppkalt etter den tyske legen Sebastian Kneipp. Baker Hansen begynte å bake brødet i i 1895 og etterhvert ble det kopiert av mange andre bakere også. (Informasjonen ovenfor er hentet fra wikipedia). De fleste kneippbrødene som selges i dag inneholder fint hvetemel, men den originale kneippoppskriften inneholdt kun sammalt hvetemel, og var derfor sunnere enn det som er i butikkhyllene i dag. Her får du oppskriften på kneippbrød bakt med kunn sammalt hvetemel.

Til ett brød trenger du:

  • ca. 600 g sammalt fint hvetemel
  • 4 dl lunkent vann
  • 3/4 pk gjær
  • 1 ss rapsolje
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker

Rør ut gjøren i det lunkne vannet og tilsett olje. Bland sammen mesteparten av melet med salt og sukker. Tilsett væsken og elt sammen til en myk og smidig deig. Juster med mer mel om nødvendig. Sett til forheving under plast i ca 1 time.

Kna deigen godt på kjøkkenbenken og form den til et brød. Smør en brødform og legg brødet i formen. Fukt hånden med lunkent vann og stryk utover brødet før du snitter noen snitt med en skarp kniv. Sikt litt hvetemel over og sett under plast til etterheving i ca 45 minutter.

Stek i forvarmet ovn i ca 45 minutter. Avkjøl brødet på rist.

God Baking!

Reklamer
, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: