Grove Jordbærsnurrer

28. januar 2012

Gjærbakst

Har du lyst på noe godt i tursekken? Eller bare en litt sunnere kos til kaffen? Her ar du et forslag til noen gode grove hvetesnurrer med jordbærsmak.

Til 15 snurrer trenger du:

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 1,5 dl lunken melk
  • 1/2 pk gjær
  • 250 g sammalt hvete
  • ca. 400 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • jordbærsyltetøy

Bland sammen alt det tørre og hold igjen litt av hvetemelet. Bland ut gjær i lunkent vann og tilsett all vesken i det tørre. Juster konsistens med hvetemel og elt godt. La stå til forheving under plast i ca 1 t.

Kjevle ut deigen til en firkant og smør utover jordbærsyltetøy, nesten helt ut i kanten.Rull sammen leiven og fest godt i enden. Skjær av ca. 2 cm tykke skiver og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev under plast i ca 30 minutter og stek i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter.

Disse jordbærsnurrene kan godt fryses og er perfekte å ha på lur når du skal ut på tur.

Kos deg!

Advertisements
, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: