Kalkun med Mandel- og Safranrisotto og Fløtesaus

1. januar 2012

Fugl, Uncategorized

Om du har rester etter en større kalkunmiddag eller om du bruker dette tilbehøret til hele kalkunen er opp til deg. Mandel- og Safranrisotto er en original vri på en tradisjonell kalkunmiddag  med fløtesaus, men det smaker kjempegodt. Vi lagde dette til middag av restene fra kalkunmiddagen og ved å varme opp rester av kjøttet og lage en enkel risotto har du en kjapp og enkel middag.

Til to store og en liten trenger du:

  • Kalkunkjøtt, f.eks: 1 kalkunlår og 1 kalkunvinge

    Eksempel på kalkunrester

  • En enkel salat som tilbehør (prøv f. eks denne)
  • Frisk timian

Mandel- og SafranRisotto:

  • ca 200 g ukokt jasminris
  • 3 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts safran (kan erstattes med gurkemeie)
  • 1 liten paprika
  • 1 neve hakkede mandler
  • 2 soltørkede tomater
  • 6,5 dl hønsekraft

Fløtesaus:

  • 2,5 dl hønsekraft
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • evt. sukkerkulør

Start med å legge det ferdigstekte kalkunkjøttet i en ildfast form med aluminiumsfolie over i ovnen på 180 °C.

Sausen lager du ved å spe ut melet i litt kald hønsekraft (hvis kraften er varm kan du spe den ut i litt kaldt vann). Varm kraften med melet i og la det koke i 5-10 minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm mens du lager risottoen.

Risottoen lager du ved å steke risen lett i pannen med varm olje og presset hvitløk. Tilsett de hakkede mandlene raskt og rør med stekespaden hele tiden så det ikke brenner seg. Krydre med safran og rør godt. Tilsett varm hønsekraft litt etter litt til kraften har kokt inn i risen. Beregn ca. 15 minutter på risottoen. Tilsett soltørkede tomater i biter og paprikaen i små biter helt til slutt.

Server kalkunrester sammen med mandel- og safranrisotto, en frisk salat og fyldig fløtesaus. Pynrt med frisk timian på toppen.

Vel Bekomme!

Reklamer
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: