Krydderkake med Sjokoladeglasur

27. desember 2011

Kaker og Søtsaker

Denne kaken ble laget på Lars-Eriks 30-årsfeiring med venner i desember. Det var en overraskelsesfest hvor min kjære startet med en tur innom Latter hvor min kjære bror tilfeldigvis hadde en billett til overs. Festen endte langt på natt etter inntak av mye god mat og drikke hjemme hos oss, hvor denne krydderkaken da i alle hemmelighet ble laget mens han var på jobb. Nest etter brownies er krydderkake hans favoritt, i tillegg til at han er en stor tilhenger av nellikfletten som også ble servert i samme anledning. Glasuren på kaken er min favorittglasur, nemlig mammas sjokoladeglasur. Kaken ble kjempegod og Lars-Erik ble veldig fornøyd med både fest og kake.

Til en kake trenger du:

– hvis du vil ha en høy kake bruker du oppskriften under og lager den i to omganger slik at du legger et lag sjokoladeglasur mellom de to kakebunnene. Dvs, at du må doble mengdene under, men steke dem i to omganger.

  • ca 300 g hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2 egg
  • 50 g smør
  • 2 dl eplejus
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 1 ts nellik

Mammas Sjokoladeglasur:

  • 500 g melis
  • 100 g margarin
  • 3/4 dl kokt kaffe
  • 1 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 180 °C. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn smeltet smør og eplejus. Bland inn kardemomme, nellik og kanel. Sikt inn melet og rør godt. Hell røren i en smurt kakeform på ca 23 cm og stek i ovnen i ca 30 minutter. Test om kaken er ferdigstekt med en kakepinne, hvis det er deig på pinnen etter at du har stukket den inn i kaken er den ikke ferdig enda. Avkjøl først i kakeformen så på rist.

Gjør det samme med en kake til hvis du skal ha en høy kake. Du kan selvfølgelig lage dobbel røre først, en bare steke halvparten av gangen. Ikke stek alt på en gang, da risikerer du at kaken ikke blir skikkelig stekt i midten.

Lag glasur ved å blande alle ingrediensene til du har en klumpfri masse. Den blir tykkere når den får avkjølt seg litt.

Når kaken og glasuren er avkjølt legger du et lag glasur mellom kakebunnene. Skjær eventuelt av toppen på den nederste så den blir jevn. Sett den andre kakebunnen oppå og dekk med glasur på toppen og rundt kantene.

Pynt kaken slik du vil eller server den slik som den er.

Vel Bekomme!

Advertisements
, ,

6 kommentarer den “Krydderkake med Sjokoladeglasur”

  1. Kristine Says:

    Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂

    Svar

  2. Kryddernellik Says:

    Krydderkake er også vår favoritt. Fru Nilsens krydderkake! Fru Nilsen var nabo til bestefar og hun kunne pinadø bake krydderkake. Best there ever was!

    Svar

  3. Kristine Says:

    Ja, det var et fint sammentreff! God Jul til deg og dine også!

    Svar

  4. Kryddernellik Says:

    Ja, i anledning egen dag har vi nå smakt på dette vidunderet av en kake. Fikk konditoriet til å lage et eksemplar og med is til. Bakeren skrev tallene på kaken i glasur og danderte med to roser i marsipan. Åh, du hellige jul! Ikke for mektig, man bør jo kunne hive innpå noen stykker før man sier stopp, og ikke for veikt, mettet bra. Så dette var ikke ueffent. Mange takk for tipset. Ja og det går jo mot jul også:)

    Svar

  5. Kristine Says:

    Hei!
    Skal det ikke være bakepulver i denne?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: