Chaurcebakt Kyllingburger i Ølbrød med Ingefærdressing og Skogssalat

6. desember 2011

Fugl, Kylling

Dette er en litt annerledes burger basert på rent kyllingkjøtt og helgrovt ølbrød med rosmarinsmak. Dressingen er smakfull og mager, og salaten er laget av løk, sopp og nøtter, så denne middagen er et sunt og godt alternativ til den vanlige burgeren. Chaurceosten på toppen av kyllingen gir en spennende smak på kyllingen, og kan godt byttes ut med chevre eller brie.

Til 2 personer trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • 1/4 ølbrød med rosmarin (kan erstattes av annet grovt brød)
  • 2 skiver chaurce
  • litt grønn salat

Skogssalat:

  • sjampinjong
  • sjalottløk
  • paranøtter
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • litt smør
  • små tomater

Ingefærdressing:

  • 1 dl kesam
  • 1 ts malt ingefær
  • salt og pepper

Rens og kutt sjalottløken og sjampinjong  i to og legg i en liten ildfast form. Legg i noen nøtter og hell over litt olivenolje og vend inn i salaten. Kvern over salt og pepper og legg på noen klatter smør hvis du vil. Legg tomatene på toppen. Stek i ovnen på 180° C mens du steker kyllingen. Hvis du har tatt opp ølbrød fra fryseren tiner du det i ovnen sammen med skogssalaten.

Stek kyllingfiletene på begge sider til de er gjennomstekt. Ta pannen av platen, legg osten over filetene og sett på lokk til de har smeltet. Osten legger seg som en hinne rundt fileten. Dressingen lager du ved å blande sammen alle ingrediensene.

Server chaurcebakt kyllingburger med ølbrød, skogssalat og ingefærdressing. Ikke spar på dressingen:)

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: