Tranebærsaus

23. november 2011

Diverse, Frukt og bær, Sauser

Tranebærsaus, eller kanskje bedre kjent som cranberrysauce, er et av de mange tradisjonsrike og obligatoriske tilbehørene på middagsbordet når man feirer thanksgiving på amerikansk vis. Tranebær hører lyngfamilien, og blir dyrket i USA og Canada. Tranebær er også kjent for å være supersunne på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter. For å lage tranebærsaus på den tradisjonelle måten inneholder den alltid pecannøtter og nutmeg (muskattnøtt), og mange bruker kanel og rusiner eller annen tørket frukt. Jeg har her forsøkt meg på en tranebærsaus etter en nøye forklaring fra Emily, min venninne fra Wisconsin.

Til en porsjon (ett lite glass) trenger du:

  • 2 dl tranebær
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss hakket pecannøtter
  • 1 ts muskattnøtt
  • 1 ts kanel
  • 2 ss rusiner

Vask og rens bærene. Kok opp vann og sukker i en kjele til sukkeret er oppløst. Tilsett bærene og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett nøtter, krydder og rusiner og avkjøl i en skål på kjøkkenbenken. Sausen skal være litt tykk.

Prøv dette syltetøyet sammen med for eksempel sweet potato casserolle og ribbe.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ostefat – med Franske oster! | MariannMat - 30. desember 2011

    […] 1. Etorki servert med cognac- og løkbrød, og tranebærchutney. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: