Burritos

19. november 2011

Farsemat, Meksikansk, Meksikansk

Burrito er en av de mange meksikanske klassikerne som etterhvert har kommet også til Norge. Det finnes mange variasjoner av burritoen, men felles for dem alle er at det er en fylt tortillalefse som er gratinert ovnen. Her er oppskriften på en enkel og god burrito, fylt med karbonadedeig og bønnestuing.

Hos oss er det, som jeg har nevnt i tidligere innlegg om meksikansk mat, Lars-Erik som er sjefskokken på våre meksikanske kvelder. Det er i allefall på texmex-fredagene våre, når han har coronaen i den ene hånden og stekespaden i den andre, at han svinger seg som mest på kjøkkenet;) Denne gangen laget han altså burrito med sitt obligatoriske tilbehør, og det smakte som alltid kjempegodt!

De linkede ingrediensene under kan du naturligvis kjøpe ferdig på butikken, men hvis du vil lage de selv kan du følge linken til oppskriften.

Til fire personer trenger du:

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 pose burrito kryddermiks
  • 1/2 boks hakkede tomater
  • 1 ts chillipulver
  • 1 rødløk
  • 1 boks brune bønner
  • revet hvitost
  • 4 store tortillalefser

Tilbehør:

  • mais
  • guacamole
  • salsa
  • nachochips med chilli
  • lettrømme
  • paprikakrydder
  • grønn feldsalat

Sett ovnen på 200 °C. Stek karbonadedeigen i panne og bland godt inn kryddermiksen. Tilsett hakkede tomater og finhakket løk. Krydre med salt, pepper og chillikrydder. La fyllet småputre et par minutter.

Lag bønnestuing av bønnene ved hjelp av en stavmikser. Husk å helle av vannet først. Fordel bønnestuingen på fire tortillalefser og legg fyll over. Topp med litt revet hvitost.

 

 

Brett de sammen som på bildet og legg de med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Strø litt hvitost over og gratiner i ovnen i ca 10 minutter, eller til du ser at kantene på tortillaen og osten er litt gyllen.

 

Server burritos med mais, guacamole, rømme med paprikadryss, salat, salsa og nachochips. Og hvis du liker corona, er dette tidspunktet å ta den frem;)

Vel Bekomme!

Advertisements
, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kesam med Chilli og Lime | MariannMat - 27. mars 2012

    […] alt sammen og server til for eksempel burrito eller […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: