Halloweenfigurer med sjokoladeglasur

Hvis du har lyst å lage en litt morsom og kreativ vri på kaffekosen til Halloween kan dette være noe for deg. Kanskje du har barn som liker å leke med maten også, da er i så fall dette definitivt noe som kan slå an på kjøkkenet ditt. Disse figurene er basert på sjokoladekakedeig og dekket med sjokoladeglasur etterpå. Inspirasjon til disse er hentet fra Mat & Vin okt/nov -11, men kaken og glasuren er den samme som mammas supergode sjokoladekake.

Til ca. 20 figurer trenger du:

Kakebunn:

  • 2 egg
  • 300 g sukker
  • 1/2 ss kakao
  • 125 g margarin
  • 300 g hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 ts bakepulver

Mammas Sjokoladeglasur:

  • 250 g melis
  • 50 g margarin
  • 0,25 dl kokt kaffe
  • 1/2 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker

Forslag til pynt og dekor:

  • lakrissnører
  • oreokjeks
  • farget marsipan til øyne, nese etc.
  • fruktgele eller vingummi

Sett stekeovnen på 180 °C. Pisk eggedosis av egg og sukker og tilsett smeltet smør og romtemperert melk. Sikt in det tørre og rør med en slikkepott. Hell røren i en smurt liten kakeform på mellom 22-24 cm. og stek i 30-40 minutter. Størrelsen på kakeformen er ikke så nøye siden kaken skal smuldres etterpå likevel.

Mens kaken steker lager du glasuren ved å smelte margarin og røre inn de øvrige ingrediensene. Ta kjelen av platen og la det avkjøles.

Avkjøl kaken nr den er ferdig. Smuldre kaken i en bolle og tilsett ca 1/3 av glasuren. Rør godt til du får en fast og fin deigete konsistens.

Form deigen til kuler eller de figurene du vil, før du dekker dem med sjokoladeglasur og setter de på bakepapir eller et fat. Dekorer hver figur med en gang slik at glasuren ikke rekker å tørke.

Se bildet for inspirasjon til flaggermus, edderkopp, rotte, fluer og fugleskremsel, eller bruk din egen kreativitet og lek deg med forskjellig type godterier og farger.

Kos deg med Halloweenbakingen:)

Advertisements
, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen | MariannMat - 27. oktober 2011

    […] Halloweenfigurer med sjokoladeglasur. Disse tar litt tid å lage, men det er veldig morsmt og du kan odt lage de dagen i forveien. De kan stå kaldt til de skal serveres og er morsomme å spise for både store og små. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: