Enkel Kyllinglasagne – med smak av Middelhavet

27. oktober 2011

Fugl, Kylling, Pasta

Lasagne er en av våre middagsfavoritter og blir som med annen pasta ofte servert hos oss. Mange tenker at det er litt styrete å lage lasagne fra bunnen av, men det er det faktisk ikke. Mange oppskrifter har riktignok en lang ingrediensliste, selv om mesteparten er basisvarer du allerede har hjemme. Med denne oppskriften skal jeg en gang for alle bevise at det går an å lage en rask og enkel lasagne fra bunnen av, med få ingredienser. 

Jeg valgte å gå for smaker fra Middelhavet siden de baserer måltidene sine på få og rene ingredienser. Resultatet ble veldig godt, og Mali spiste sorte oliven for oss alle tre og vel så det. Jeg bøyer meg i støvet for den jenta for jeg lærte ikke å like sorte oliven før jeg var voksen…

Til en lasagnefor trenger du:

  • 2 kyllingfileter i biter
  • 2 ts paprikakrydder
  • 9 lasagneplater

Rød saus:

  • 650 g hakkede tomater m/ basilikum på boks
  • 3 dl hønsebuljong
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 glass sorte oliven
  • 1 neve friske basilikumblader
  • salt og pepper

Hvit saus:

  • 50 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 ts malt muskat
  • 1 neve revet parmesan
  • salt og pepper

Tilbehør:

Sett stekeovnen på 200 °C. Start med å steke kyllingbitene i en panne til de er gjennomstekte. Krydre de lett med paprikakrydder og salt og pepper.

Lag den røde sausen ved å varme hakkede tomater med basilikum, og tilsette buljong, presset hvitløk, kylling og sort oliven. Legg oppi basilikumbladene mot slutten av koketiden. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Den hvite sausen lager du ved å smelte smør og tilsette mel til en jevning. Bruk visp. Tilsett melken litt etter litt og tilsett muskatt, salt og pepper og parmesan. La den få et oppkok slik at sausen tykkner litt.

Legg rød saus, hvit saus og lasagneplater lagvis i samme rekkefølge. Begynn med rød sus og avslutt med hvit saus. Sett lasagnen midt i ovnen i 30 minutter. Ta den ut etter 20 minutter og strø litt finrevet parmesan over før du steker den de siste 10 minuttene.

Server enkel og veldig god lasagne med en frisk salat og godt brød til.

Tones tomat og løksalat er kjempegod til denne lasagnenParmesanbrød med tomat og basilikum

 

 

Vel Bekomme!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Advertisements
, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen | MariannMat - 27. oktober 2011

    […] Enkel Kyllinglasagne – med smak fra middelhavet. Denne lasagnen egner seg godt hvis du skal lage mat til mange. Den har en kort ingrediensliste, er enkel å lage og kan klargjøres dagen i forveien slik at du kun har stekingen igjen den dagen du skal ha gjester. Du finner også linker til forslag til parmesanbrød og en god salat som passer til. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: