Gresskarsuppe – med asiatiske smaker

24. oktober 2011

Supper

En oktoberklassiker! Mange forbinder gresskar med helloweenfeiring, og i USA er det ikke uvanlig at gresskarsuppe står på bordet under en helloween-feiring. Den blir også ofte servert i selve gresskaret som jeg har gjort her. Suppen har en sterk smak og krever naturligvis at du liker smaken av gresskar. Hvis du ikke har smakt gresskar før, kan det være greit å vite at det har en litt spesiell smak. Den er kraftig, fyldig og mettende, så hvis du vil ha denne som en forrett bør du ikke severe for mye. Men, det er jo morsomt å prøve noe nytt.

Til ca. 6 forretter trenger du:

  • 1 stort gresskar (ca 600g fruktkjøtt)
  • 4 dl kokosmelk
  • 1,5 ts kumin
  • 1,5 ts tørket koriander
  • 1/2 ts salt
  • pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 3/4 ts red curry paste
  • 1 ss rød pesto
  • 1/2 dl eplejus
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts sukker

Garnityr:

  • gresskarkjerner
  • frisk koriander
  • kokoskrem (evt matfløte)

Rensing av gresskar:

Del gresskaret i to med en stor, skarp kniv. Pass fingrene, for det kan være du må ta i litt.

Fjern trådene med en skje og skrap godt rundt kanten. Disse er ikke noe gode.

Bruk en mindre kniv og skjer ut mye av det faste fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet i en blender og tilsett de øvrige ingrediensene. Bland dette sammen til en jevn suppe uten klumper. Smak til med pepper.

Pynt med gresskarkjerner, frisk koriander og kokoskrem eller fløte.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halloweenfest i helgen? – her er forslag til 3-retters meny med “knask” til kaffen | MariannMat - 27. oktober 2011

    […] Gresskarsuppe servert i gresskarbolle. Denne kan du lage på forhånd og varme opp før den skal serveres. Da kan du bare sette hele gresskaret med suppen i på bordet, løfte av lokket og be gjestene forsyne seg. Ha gjerne et kuvertbrød til. […]

  2. Skal du ha Høsttakkefest? Her har du forslag til 3-retters meny på Amerikansk vis! | MariannMat - 23. november 2011

    […] Oppskriften finner du her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: