Sjokoladepannekaker med Blåbærmousse

13. oktober 2011

Dessert

Denne desserten er superenkel og en suksess for både store og små ganer. Med mørketiden blir det gjerne litt mer sofakos og denne desserten fungerer veldig god til dette formålet;) Samtidig kan du fint servere den som en del av en bedre middag også for sjokolade som avslutning på et måltid slår aldri feil. Du kan også lage både pannekakene og moussen på forhånd for de serveres kalde.

 

 

Til 10 – 15 minipannekaker trenger du:

  • ca. 150 g hvetemel
  • 1 egg
  • 5 ss sukker
  • 50 g mørk sjokolade
  • 1/2 dl melk

Blåbærmousse:

  • 50 g blåbær
  • 1 ss vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 gelatinplate
  • 3 ss sukker
  • kakao til pynt

Rør sammen ingrediensene til pannekakerøren og tilsett smeltet sjokolade til slutt. Juster konsistensen med mel slik at røren ikke flyter for mye utover på stekepannen. Stek små pannekaker på middels varm panne.

Blåbærmoussen lager du ved å mikse blåbær og vann. Hvis du har frossne bær er det lurt å halvtine de litt på forhånd. Legg gelatinen til bløt og rør inn i blåbærblandingen. Pisk kremfløten passe stiv og vend inn i blåbærblandingen. Sett kjølig i 30 minutter.

Legg pannekaker og blåbærmousse lagvis på et fat og dryss kakaopulver over ved hjelp av en sil til pynt.

Vel Bekomme!

Advertisements
, , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: