Hjemmelagde fiskekaker i Karrisaus

10. oktober 2011

Fisk og Skalldyr, Sauser

Fiskekaker er en tradisjonsfylt hverdagsmiddag som blir servert i mange hjem hver dag, og kanskje nettopp derfor finnes det så mange varianter og vanlig tilbehør til fiskekaker også. Jeg har vokst opp med kokte poteter, raspet gulerot drysset med sukker, og hvit saus med løk i som tilbehør til fiskekaker og tenker å ta med meg dette tilbehøret fremover også. Mamma pleide å ha karri i den hvite sausen sin og det smaker kjempegodt til fisk. Mengde krydder er det bare å smake seg til ettersom hvor sterkt krydret man vil ha det, men det er godt med en smakfull saus til en ellers ganske mild middag.

Å lage hjemmelagde fiskekaker er både bedre og sunnere enn de du kjøper på butikken. Du sikrer at det er ren og god fisk som er i kakene dine, i tillegg til at du slipper tilsetnings- og konserveringsmidler i maten. Det er også få ingredienser og går veldig raskt å lage. Du rekker det fint mens potetene koker. De eneste forberedelsene du trenger å gjøre er å ha opptint fisk i kjøleskapet.

Til 2 store og en liten trenger du:

Fiskekaker:

  • 400 g hvit fisk
  • 1/2 ts muskat
  • 2 ss potetmel
  • salt og hvit pepper
  • 2 dl melk
  • margarin til steking

Saus:

  • 1 ss potetmel
  • 4 dl melk
  • 1/2 løk
  • salt og hvit pepper
  • 2 ts karri

Tilbehør:

    • poteter
    • 2 raspede gulerøtter

    Sett potetene til koking. Kutt fiskefiletene i små biter. Pass på at fisken er kald, gjerne halvtint. Bland fisken med salt, pepper, potetmel og muskat med en stavmikser eller i en foodprosessor. Spe med melk til en passende konsistens. Det skal gå an å legge en spiseskje på stekepanne uten at den flyter utover. Varm margarin i en stekepanne og stek fiskekaker et par minutter på begge sider.

Lag saus ved å vispe sammen potetmel og kald melk i en kasserolle. Varm forsiktig og la det småkoke til passende konsistens. Tilsett mer melk eller potetmel for å regulere konsistensen. Legg i båter av løk og krydre med karri. Smak til med salt og pepper.

Server fiskekaker med kokte poteter, raspet gulerot og karrisaus.

Vel Bekomme!

, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: