Sitronmarinert Breiflabb med Baconsurrede fylte Dadler og Ertepuré

30. september 2011

Fisk og Skalldyr

Dette er en rett jeg har komponert med utgangspunkt i de fylte dadlene, og dadlene i denne retten er rett og slett et forsøk på en etterligning av noen fylte dadler vi fikk servert på fredagstapasen i bryllupet til min bror i Spania. Disse dadlene var surret i bacon og fylt med en ubestemmelig masse med en nøtteaktig smak. Kombinasjonen av salt bacon, søt daddel, og kremaktig og fyldig  nøttesmak passet kjempegodt sammen og smakte helt fantastisk. Jeg tenkte at dette må passe godt til fisk marinert i sitron, for å få den syrlige ingrediensen, og ertepuré like mye for fargens skyld som for et passende tilbehør til fisk. Fatet er pyntet med balsamico og stekesjyen, som også gir mye smak til retten.

Det er alltid spennende å prøve noe nytt, spesielt når du selv har komponert det. Av og til er det full klaff, andre ganger savner du en liten piff i retten. Denne gangen slurvet jeg med forsmakingen på ertepureen og denne burde vært litt saltere og fyldigere, så bruk tid på å smake til pureen, da den er en viktig smaksforsterker. Ellers ble dadlene perfekte til fisken og anbefales å prøve på det sterkeste. Her er det i tillegg nesten umulig å gjøre feil siden smakene allerede er innarbeidet i råvarene, det eneste man skal gjøre er å fjerne steinen, fylle dem og surre bacon rundt.

Til to store og en liten trenger du:

 • 500 g filet av breiflabb
 • 2 sitroner
 • 300 g frossne grønne erter
 • 1/2 dl matfløte
 • 1 ss olivenolje
 • 7 dadler
 • 1 neve peanøtter
 • 1 ts olivenolje
 • 100 g bacon
 • 7 tannpirkere u/smak
 • salt og pepper
 • balsamico

Mariner breiflabben i saften fra sitronene og litt salt og pepper i ca. 20 minutter. Skjær av tre sitronbåter før du skviser ut saften som du kan pynte med.

Kok opp opp erter etter tilberedning på pakken og sil av vannet i et dørslag. Mos ertene i en mikser til en jevn puré. Rør inn fløte og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. Hold pureén varm i en kjele på svak varme mens du lager resten.

Mos nøttene i en mikser og tilsett 1 ts olivenolje til du har en jevn fin masse. Ha massen i en frysepose som på bildet og klipp et lite hull i hjørnet. Skjer et lite snitt i dadlene på langs og fjærn stenen. Fyll dadlene med nøttemassen, og surr baconskiver rundt og fest med en tannpirker. Stek dadlene i en panne til baconet er ferdigstekt og litt sprøtt.

Stek fisken på middels varme, først uten lokk til du har en litt gyllen stekeskorpe, deretter heller du over resten av marinaden og steker med lokk til fisken er ferdigstekt. Tiden varierer med størrelsen og tykkelsen på filetene så prøv deg frem. Jeg brukte ca. 15 minutter på mine, men jeg hadde ganske tykke stykker.

Server breiflabb med baconsurrede dadler og ertepuré. Hell stekesjyen/marinaden over fisken og pynt med balsamico.

Vel Bekomme!

, , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: