Sjokoladesufflé

29. september 2011

Dessert

Nok en fransk klassiker blir laget hos oss og denne gangen er det sjokoladesufflé. Denne kjenner nok de fleste til og er ofte et alternativ på dessertmenyer rundt omkring på restauranter. De er veldig enkle å lage selv og smaker himmelsk godt, så om du er alene hjemme en kveld, eller venter en hel bataljon med gjester kan du fint lage disse siden de både er en sikker vinner blant de fleste og er enkle å lage.

Til 6 små sjokoladesuffléer trenger du:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g usaltet smør
  • 2 hele egg
  • 80 g sukker
  • 80 g hvetemel
  • 10 g kakao
  • 6 g bakepulver

 

Smelt smør og hakk sjokolade i like små biter. Rør sjokoladen inn i smøret til den har smeltet. Pisk egg og sukker hvitt og rør inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Sikt i mel og kakao og tilsett bakepulver. Rør hurtig sammen. Fordel røren i små ildfaste former, som er smurt med smeltet smør eller olje og bak kakene ved 180° i ca. 10 min. – gj gjerne med varmluft.

Vel Bekomme!

, ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: