Varm Camembert med Honningnøtter, Fiken og Bjørnebær

Denne oppskriften kom jeg over i Mat & Vin (september2011) og måtte bare prøve den – med en liten vri. Det smakte utrolig godt og passer som kveldskos eller som en osterett i en finere middag.

Vår anledning var kveldskos kvelden før skulle på ferie, og da smaker det jo ekstra godt. Samme dag hadde jeg bakt valnøttloff og det passet veldig bra til osten. Lune bjørnebær var heller ikke feil så dette var en sofasuksess!

Til 2 personer trenger du:

  • 1 rund romtemperert camembert
  • 2 ferske fiken
  • 1/2 dl honning
  • 1/2 dl hakkede mandler og valnøtter
  • bjørnebær
  • 1 valnøttloff

Stek osten på bakepapir i ovnen på 175 °C i 25 – 30 minutter. Varm honningen i en kjele og la nøttene surre i den smeltede honningen et par minutter. Varm bjørnebærene i ovnen de siste 5 minuttene av steketiden til osten. Server osten med honningnøttene over sammen med fiken, bjørnebær og valnøttbrød.

Vel Bekomme!

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lyst Hvalnøttbrød | MariannMat - 30. september 2011

    […] Tips! Prøv dette brødet til varm camembert, honningnøtter, fiken og bjørnebær. […]

  2. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

    […] 1. Varm Camembert med Honningnøtter, Fiken og Bjørnebær […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: